Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία νέα δημοσκόπηση, που μεταξύ άλλων καταγράφει και τις τάσεις σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού. Πρόκειται για την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και πραγματοποιήθηκε σε δύο διαστήματα 12-14/12 και 14-16/12 σε δείγμα 1.208 και 1.210 πολιτών αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τρεις στους δέκα πολίτες (29%) εμφανίζονται αρνητικοί στον εμβολιασμό.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, άλλο κόμμα 7%, λευκό/άκυρο/αποχή το 5,5% και το 8% ΔΑ/αναποφάσιστοι.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 25%, ενώ «κανέναν από τους δύο» απαντά το 27% με το «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» να είναι στο 3%.

Σε ερώτηση για το “πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας”, το 51% των ερωτηθέντων απαντά “πολύ”, το 25% “αρκετά”, το 12% “μέτρια”, ενώ το 5% απαντά “λίγο”, το 5% “ελάχιστα έως καθόλου” και το 2% ΔΓ/ΔΑ.

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το 67% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει πως “σίγουρα ναι” και “μάλλον ναι” θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 29% απαντά πως “μάλλον όχι” και “σίγουρα όχι”. Ένα 4% απαντά ΔΓ/ΔΑ.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το click away, που έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στη ζωή μας, το 34% απαντά πως “σίγουρα ναι” και “μάλλον ναι” θα σκεφτόταν να το χρησιμοποιήσει, ενώ το 63% απαντά πως “μάλλον όχι” και “σίγουρα όχι”. Το 3% απαντά ΔΓ/ΔΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ