Μετά την Ελλάδα, η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία καταθέτουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού

Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες εμβολίων για τη νόσο covid-19 παρουσιάζουν η μία μετά την άλλη, τα ενθαρρυντικά, όπως φαίνεται, αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, οι χώρες καταθέτουν τα προγράμματα εμβολιασμού του πληθυσμού τους. Κοινός τόπος είναι πως αποτελεί μια πολυσύνθετη διαδικασία η οποία απαιτεί σωστό συντονισμό, πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων και ειδικές θερμοκρασίες κατάψυξης και διανομής.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που κατέθεσε το δικό της σχέδιο για τον εμβολιασμό, την περασμένη Τετάρτη, σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου υπό τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια, την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Έμπειροι επιστήμονες είπαν στο enikos.gr πως “είναι σημαντικό που η χώρα μας έχει από τώρα ένα συγκεκριμένο πλάνο εμβολιασμών” συμπληρώνοντας ότι “είναι άξια αναφοράς η δημιουργία περισσότερων από 1000 εμβολιαστικών κέντρων από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είχε κανένα…”

Λίγες ημέρες μετά τη χώρα μας, ο Γραμματέας Υγείας της Αγγλίας Matt Hancock , ανακοίνωσε πως “το NHS ιδρύει εμβολιαστικά κέντρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο” σημειώνοντας ότι “πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το εμβόλιο, όποτε και αν αυτό έρθει”.

Η εκστρατεία θα αρχίσει τον Ιανουάριο και θα έχουμε 13.000 σημεία εμβολιασμού», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διήμερη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20.

Η Ισπανία θα εφαρμόσει ενιαία εθνική στρατηγική, αρχίζοντας από τις ομάδες προτεραιότητας, δήλωσε ο κ. Σάντσεθ και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανία όπου ο υπουργός υγείας Γενς Σπαν βρίσκεται σε συνεννόηση με τα ομοσπονδιακά κρατίδια που θα λάβουν χώρα οι εμβολιασμοί στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ