ΚΚΕ: Ο λαός θα πάρει τα μέτρα του – Δεν πρόκειται να φιμωθεί ούτε να υποταχθεί

Η κυβέρνηση προσπάθησε εν μέσω πανδημίας και με πρόσχημα την πανδημία να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας είπε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ “Mega”, τονίζοντας «στην πράξη καταργήθηκαν, ακυρώθηκαν οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης».

«Η απάντηση με το όργιο καταστολής, η απάντηση με την εκτροπή, κυριολεκτικά, η οποία έβαλε σε κίνδυνο εκατοντάδες διαδηλωτές -γιατί ήταν συμβολικές οι κινήσεις που έγιναν από το κόμμα μας χθες- συνάντησε την οργή και την απαξίωση της πλειοψηφίας του κόσμου που είδε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν το πώς η κυβέρνηση απάντησε σε συμβολικές κινήσεις που έγιναν κρατώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα» προσέθεσε.

Υπογράμμισε ότι ήταν «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να απαντήσει με ένα όργιο καταστολής και προπηλακισμούς στελεχών του ΚΚΕ που με συμβολικές κινήσεις και κρατώντας όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλεια όλα τα μέτρα προστασίας και προσωπικής και συλλογικής, προσπάθησαν να διατρανώσουν ένα μήνυμα ότι ο αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού μας και των εργασιακών του δικαιωμάτων ούτε αναβάλλεται, ούτε μπαίνει στο γύψο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι «εν μέσω πανδημίας και μιας πολιτικής διαχείρισης για την οποία έχει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και από την οποία μετράμε καθημερινά νεκρούς και διασωληνωμένους, η ανάδειξη των ευθυνών τους γίνεται και σε κόντρα μέτρων αντιδημοκρατικής εκτροπής όπως ήταν η απαγόρευση συναθροίσεων».

«Από εκεί και πέρα, αν μιλάμε ειλικρινά για υγειονομική βόμβα, για παραβίαση των κανόνων που θέτει η Υγειονομική Επιτροπή, τότε θα δούμε 6.000 αστυνομικούς, συνωστισμένους, χωρίς μάσκες να τσαλαπατούν τα δικαιώματα υγείας και προσωπικής ασφάλειας συλληφθέντων».

Είπε ότι οι αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους, όχι γιατί «προκλήθηκαν», όπως ερωτήθηκε «από την απόφαση των κομμάτων να κάνουν πορεία», αλλά για να προετοιμάσουν έδαφος άγριας καταστολής.

Όπως επισήμανε, το πρωί (της 17ης Νοεμβρίου) στη συμβολική κίνηση που έγινε με τήρηση αποστάσεων και μέτρων ασφαλείας, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, δεν υπήρξαν τέτοιες εικόνες.

«Οι εικόνες αυτές αναδείχθηκαν μέσα από ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο, μέσα από χιλιάδες αστυνομικούς, ο ένας πάνω στον άλλον και με διμοιρίες που ήλθαν χωρίς κανέναν έλεγχο» τόνισε, καταλήγοντας ο Ν. Σοφιανός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σε παρέμβασή στον τ/σ “ΑΝΤ1” είπε ότι «εμείς δείξαμε απίστευτη υπακοή στους επιστήμονες, στους γιατρούς και στα υγειονομικά μέτρα, πράγμα που δεν έχει κάνει η κυβέρνηση και είναι υπεύθυνη για τους θανάτους και την εξάπλωση του κορονοϊού».

«Εμείς δείξαμε ανυπακοή στην πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης -από τη χούντα είχαμε να δούμε τέτοια- να απαγορεύσεις συγκεντρώσεις πάνω από τρία άτομα. Και ενώ η κυβέρνηση ήξερε πάρα πολύ καλά -είχε και τη διαβεβαίωση και την εμπειρία- ότι εμείς θα τηρήσουμε αυστηρά και τα τηρήσαμε τα υγειονομικά μέτρα, η απάντησή της ήταν με ένα όργιο βίας και καταστολής και μάλιστα όταν συμφωνήσαμε και ξεκινήσαμε και αποχωρούσε η συγκέντρωση. Απλά ζητήσαμε λίγο χρόνο για να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα. Τότε έγινε ένα μπαράζ με χημικά, ήλθε ο “Αίας” -που αγόρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- χημικά, ξύλο ασύστολο, προπηλακισθήκαμε εμείς οι ίδιοι, παραλίγο και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».

«Αποδείξαμε την Πρωτομαγιά και όχι μόνο ότι μπορούμε και τηρούμε τα μέτρα αυστηρότερα απ’ ότι ο κρατικός μηχανισμός, για να μην πω τι τραβάει ο κόσμος κάθε μέρα στα εργοστάσια και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» τόνισε ο Θ. Παφίλης, ενώ ερωτηθείς αν ο νόμος είναι α λα καρτ, απάντησε, υπογραμμίζοντας «εμείς είμαστε νόμιμοι γιατί έχουμε και θα έχουμε φωνή, πήραμε και τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά μέτρα αυτά που δεν πήρε και δεν τήρησε η κυβέρνηση για όλο το λαό, δεν θα μας φιμώσουν».

«Το εργατικό λαϊκό κίνημα ποτέ δεν δέχθηκε απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της όποιας κυβέρνησης. Η κυβέρνηση που είναι μειοψηφία στο λαό επιβάλλει πολιτική καταστολής και περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας, αντί να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής του λαού και των δικαιωμάτων του» είπε από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στον τ/σ “Open”.

«Το Πολυτεχνείο δεν είναι μνημόσυνο, κάθε χρονιά έχει τα δικά της μηνύματα. Το μήνυμα φέτος ήταν η απαίτηση του λαού μας να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει γιατί έχει κόστος για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, ερωτηθείς, ότι το ΚΚΕ σέβεται περισσότερο απ’ ότι η κυβέρνηση το λαό και παίρνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα -και όχι τα εφικτά που λέει η κυβέρνηση- για να προστατευθεί ο λαός».

Επισήμανε ότι η «άθλια κυβερνητική πολιτική απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν έχει να κάνει με την πανδημία, αλλά είναι πρόβα για όλα αυτά που έρχονται με το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, για ιδιώνυμο αδίκημα και ποινική δίωξη -μέσω αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου- για όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαίωματά του».

«Στόχος είναι να καθηλώσει το κίνημα, να το βάλει στο γύψο. Δεν θα μπορέσει να το κάνει» τόνισε ο Χ. Κατσώτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ