Χρυσοχοΐδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τα δίνετε όλα για τον Παππά, λάμπετε από χαρά που διέφυγε – Κόντρα με τον Βούτση

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην αντεπίθεση γύρω από την υπόθεση διαφυγής του Χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά πέρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λάμπει από τη χαρά του για την έκβαση του ζητήματος.

“Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας. Θεωρήσατε ότι η ΕΛ.ΑΣ και ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Ζητάτε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθήσουμε έναν υπόδικο; Τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Και λέγεστε Αριστερά εσείς;” είπε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι το συμβούλιο Εφετών άλλαξε προς το ευνοϊκότερο τα περιοριστικά μέτρα κατά του Χρήστου Παππά και ότι ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορούσε να πάει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να ζητήσει αυστηρούς όρους. “Κι έρχεστε και ζητάτε και τα ρέστα. Επιστρατεύετε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό με τα 12 μίλια. Λαϊκισμό με τον Παππά και συντηρητισμό με την πρόταση δυσπιστίας που κάνατε. Στοχοποιείτε με εχθροπάθεια και σύστημα. Τώρα έχετε στόχο την ΕΛ.ΑΣ και τον Χρυσοχοΐδη.

Τα δίνετε όλα για τον Παππά. Λάμπετε από χαρά που διέφυγε.

Σας ρωτάω ευθέως : Όταν τον συλλάβουμε, γιατί θα τον συλλάβουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;” είπε.

Βούτσης: Είχατε προαποφασίσει να διαλύσετε την αντιφασιστική συγκέντρωση

Οι αναφορές του κ. Χρυσοχοΐδη στα γεγονότα έξω από το Εφετείο κατά την αντιφασιστική διαδήλωση και τα στοιχεία που κατέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε μισό διάστημα έριξε τριπλάσια χημικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. “Εκπλήσσομαι γιατί σήμερα 15 μέρες μετά τη διάλυση της μεγάλης αντιφασιστικής εκδήλωσης επιμένετε σε απίστευτες ανακρίβειες οι οποίες προκύπτουν ακριβώς από το υλικό που δώσατε εσείς ως ΓΑΔΑ. Ήταν προαποφασισμένη η διάλυση της αντιφασιστικής εκδήλωσης και μάλιστα ενός κόσμου που χαιρόταν για την απόφαση του δικαστηρίου;

Ήταν προαποφασισμένη, προμελετημένη, επιχειρησιακά έτοιμη και εν γνώσει του Πρωθυπουργού; Κάνατε ατόπημα και πήρατε την ευθύνη εσείς, χωρίς έλεος , χωρίς οποιαδήποτε αιτία, απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους” είπε ο κ. Βούτσης.

“Την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου , κάποιοι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς εδώ επιτέθηκαν στα ΜΑΤ , έσπασαν δέκα λεωφορεία και επεχείρησαν να βάλουν φωτιά. Είναι μετρημένες οι μολότοφ. 150 έπεσαν” απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναφερόμενος στη διαφυγή του Χρήστου Παππά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου άφησε να εννοηθεί ότι η σύλληψη του είναι θέμα χρόνου και επανέλαβε ότι άλλοι έφτιαξαν το θεσμικό πλαίσιο που του επιτρέπει να είναι φυγόδικος.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ