Γεννηματά: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε οπισθοδρόμηση – Ο Τσίπρας, αδύναμος αντίπαλος για τον Μητσοτάκη

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την κατάσταση της οικονομίας και την κρίση του κορονοϊού, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εκφράζοντας την εκτίμησή της ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κρίση του κορονοϊού και την κατάσταση της οικονομίας, ενώ αναφερόμενη στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισε πως “εμφανίστηκε και παρουσίασε 12 σημεία αποσπασματικά, χωρίς κανένα απολύτως μακρόπνοο σχέδιο, για την επόμενη ημέρα του τόπου. Σήμερα που έχει τη δυνατότητα, τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και όλες τις διευκολύνσεις, να το πράξει αυτό”.

Το επόμενο βήμα, για τον κύριο Μητσοτάκη είναι να τεμαχίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατήγγειλε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική για μικρομεσαίους, επιστήμονες επαγγελματίες, συνταξιούχους, όπως και για το Ασφαλιστικό δεν έχει καμία σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τερτίπια και παλαιοκομματικές λογικές.

“Η κυβέρνηση επέβαλε τον συνωστισμό. Έδωσαν το μήνυμα της χαλάρωσης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μετά τη λήξη της καραντίνας και τα στελέχη του”, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “άνοιξαν τη χώρα άνευ όρων και προϋποθέσεων και κινητοποιήθηκαν όταν πια ήταν ήδη αργά και όταν η διασπορά είχε ήδη ξεκινήσει και το πρόβλημα έπαιρνε διαστάσεις. Έστω και τώρα, θα πρέπει να οργανώσουν τουλάχιστον το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα σχολείο και τα Μέσα Μεταφοράς”.

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πορεύεται “χωρίς στρατηγική. Με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Και αυτό αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο για τα συμφέροντα του τόπου. Καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι έχει αποφύγει την πρόσκλησή της για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, όπου εκεί “θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για όλα τα ζητήματα”. “Δεν το θέλει. Και γιατί δεν το θέλει, γιατί δεν το έκανε μέχρι σήμερα; Είναι φανερό ότι επιλέγει τη μυστική διπλωματία, είναι φανερό ότι έχει κρυφή ατζέντα, είναι φανερό πια μετά και από τον τρόπο που αντιμετώπισε το κοινό ανακοινωθέν για τις Πρέσπες, ότι υπάρχει μια ιστορική υποκρισία σε εθνικά ζητήματα. Είναι διπρόσωπος, είναι Ιανός”, είπε. Ειδικά για τη συμφωνία των Πρεσπών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι “έλεγε ότι είναι εθνική ήττα και επέτρεψε να βγει ανακοινωθέν που τη χαρακτήριζε «ιστορική συμφωνία». Πώς μπορεί κανείς να τον εμπιστευθεί να διαχειριστεί διερευνητικές και διαπραγμάτευση ίσως στη συνέχεια με την Τουρκία;”.

Για τη θέση του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε ότι “υπάρχει μια κατακόκκινη γραμμή”, που διευκρίνισε ότι είναι “αποστρατικοποίηση των νησιών. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να συζητήσει καν αυτό το ζήτημα. Δε συζητάμε τα θέματα που αφορούν την άμυνα της χώρας, δε συζητάμε κανένα θέμα που αφορά την κυριαρχία της χώρας με την Τουρκία. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πρέπει να είναι σαφές από την πρώτη στιγμή”.

Το ερώτημα που τίθεται, σημείωσε η κ. Γεννηματά, είναι “υπάρχει αυτή τη στιγμή αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι ακριβώς στον αντίποδα από αυτό που χρειάζεται τώρα η ελληνική κοινωνία και οδηγεί σε οπισθοδρόμηση;”. Και απάντησε η ίδια πως ξεκάθαρα “όχι”. Έστρεψε τα βέλη της σε αυτό το σημείο κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι “είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν παταγωδώς και ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση. Εγκατέλειψαν γρήγορα την ριζοσπαστική λογική της πλατείας όπου σχεδόν συνυπήρχαν με τους φασίστες και τους ακροδεξιούς, όταν είδαν ότι δεν είχε τίποτε άλλο να τους προσφέρει και σήκωσαν ψηλά τη σημαία της επανίδρυσης, της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, με αποτελέσματα που είναι γνωστά…”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι “ο συνεταίρος του Καμμένου δεν μπορεί να ανασυγκροτήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς” και “αποτελεί έναν αδύναμο αντίπαλο για τον κ. Μητσοτάκη. Δουλεύει για να μαζεύει ψήφους για τον κ. Μητσοτάκη” για να συμπληρώσει πως “αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας, θα έπρεπε να τον εφεύρει”.

Σε αυτό το σημείο η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι “εμείς είμαστε η παράταξη της αλλαγής, είμαστε η παράταξη που ξέρει και μπορεί να εφαρμόσει τις αναγκαίες αλλαγές και τομές που χρειάζεται ο τόπος”. Όπως είπε, στη ΔΕΘ παρουσιάστηκε η πρόταση του κινήματος για την νέα αλλαγή. “Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το τι χρειάζεται ο τόπος για να σταθεί στα πόδια του”, είπε και πρόσθεσε: “Διεκδικούμε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο”. Αρνούμαστε τον ρόλο του συμπληρώματος και δεν βολευόμαστε με το 8%”, σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε “σε κάθε προοδευτικό πολίτη. Αυτός ο δρόμος της νέας αλλαγής είναι ο δρόμος που μας έδειξε το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο δρόμος της δημοκρατικής παράταξης, είναι ο δρόμος του Κινήματος Αλλαγής”.

Δείτε ένα απόσπασμα:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ