ΝΔ για Λιάκο: Για την κόλαση στη Μόρια ας απευθυνθεί στους συντρόφους του που τη δημιούργησαν

«Από την απολογητική απάντηση του κ. Λιάκου, κρατάμε δύο πράγματα: Την ανάγκη του να προβεί σε αυτήν και την εκκωφαντική σιωπή του κ. Τσίπρα που τον καλύπτει πλήρως υιοθετώντας όσα έγραψε» σχολίασε η ΝΔ την απάντηση του κ. Λιάκου.

Και πρόσθεσε: «για την κόλαση στη Μόρια, ας απευθυνθεί στους συντρόφους του που τη δημιούργησαν».

Λιάκος: Δεν έγραψα “κάψτε την Μόρια” ή “κάνατε καλά που την κάψατε”

Νωρίτερα ο Αντώνης Λιάκος είχε απαντήσει στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ζητούσε τη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα. “Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτησή μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα”, δηλώνει ο κ. Λιάκος, εξηγώντας ότι “θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση”.”Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες”, καταλήγει ο ίδιος.

Ελληνική Λύση: Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του καθηγητή νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνη Λιάκου, με την οποία υποστήριζε ότι θα έβαζε και εκείνος φωτιά «αν ήταν 16-17 χρονών, και βρισκόταν στην κόλαση της Μόριας».

Σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Λύση υποστηρίζει ότι «οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λιάκου δεν συνιστούν πολιτική, αλλά ποινικά κολάσιμη ενέργεια».

Τι είχε γράψει στο Facebook o Αντώνης Λιάκος, πώς απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

“Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον” είχε γράψει ο κ. Λιάκος, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook.Στον Αντώνη Λιάκο απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. “Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους. Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «͟.͟.͟.͟κ͟ι͟ ͟ε͟γ͟ώ͟ ͟φ͟ω͟τ͟ι͟ά͟ ͟θ͟α͟ ͟έ͟β͟α͟ζ͟α͟»͟ του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ)”, έγραψε ο υπουργός.

Δείτε τις αναρτήσεις:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ