• ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό

  6:24 μμ, Κυριακή 19 Ιουλ 2020 6:24 μμ, Κυριακή 19 Ιουλ 2020

  Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αιχμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Καθημερινή” για την τραγωδία στο Μάτι, σύμφωνα με τις οποίες ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα καταγγέλλει πως δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για “άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας” η οποία “θα πέσει στο κενό” και διαμηνύοντας ότι “οι εμπνευστές της θα λογοδοτήσουν”.

  Σε σχετική ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως “η ΝΔ προσπαθεί για ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης. Επιλέγει μάλιστα, επιχειρώντας μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, να το κάνει αυτό τη μέρα ακριβώς που οι άνθρωποι της περιοχής αλλά και όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας”.

  Απαντώντας στον Πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως “ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες. Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας. Και σήμερα, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα”.

  Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, “η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις έρευνες για το Μάτι. Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν”.

  Μητσοτάκης: Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης

  Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα αποκαλύπτονται, σημειώνοντας ότι “φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης” και υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα “να αποδοθούν ευθύνες”.

  “Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα