Κόνσολας στον Realfm 97,8: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι μία κακή και ανησυχητική εξέλιξη

“Σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά που είμαστε τώρα, στη δυσκολότερη τουριστική περίοδο όλων των εποχών, σε μία τουριστική περίοδο που ξεκινάει από μηδενική βάση δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες πολύ υψηλές όταν χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Κυρίαρχο στοιχείο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι να μην χαλαρώσουμε”, είπε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τα 97 νέα κρούσματα κορονοϊού ο υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι “είναι μία κακή και ανησυχητική εξέλιξη και μας δείχνει ότι ο ιός δεν έχει νικηθεί, είναι εδώ και είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος που γίνεται στη χαλάρωση των μέτρων. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, όχι μόνο στη χώρα, στον κόσμο, στον πλανήτη. Ασφάλεια θα υπάρχει μόνο εάν βρεθεί το εμβόλιο και μέχρι τότε για να μπορεί να λειτουργεί η οικονομία να μπορεί να υπάρχει μία αίσθηση κοινωνικότητας και να υπάρχει μία διάσταση που δίνει ελπίδες, μία μοναδική προϋπόθεση υπάρχει να τηρούνται όλα τα μέτρα, με απόλυτη προσήλωση χωρίς εκπτώσεις… Θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι σε αυτή την κατεύθυνση και να μπορέσουμε να είμαστε και την επόμενη μέρα όλοι μαζί γιατί τα δεδομένα αλλάζουν, αλλάζουν και οι δικές μας προτεραιότητες αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε. Δεν θα διστάσει η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα, νέους περιορισμούς αν χρειαστεί να περιορίσει τον ιό εφόσον υπάρχουν κρούσματα ανεξέλεγκτα όπως το προηγούμενο διάστημα”.

Σχετικά με το σποτ για τον τουρισμό ο κ. Κόνσολας είπε μεταξύ άλλων: “Το σποτ το είδα και εγώ μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες στην εκδήλωση στην Αίγλη. Για την αισθητική του περιεχόμενου όλοι μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη. Αυτό σημαίνει ότι το αντέγραψε και η Lancaster; Αυτό κατηγορεί και η αντιπολίτευση. Η φράση ‘Summer state of mind’ είναι μία ιδέα που υπάρχει στη παγκόσμια λογοτεχνία εδώ και χρόνια… Στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση”, και σημείωσε:

“Μας προικοδότησε ο κοινωνικός μας εταίρος αυτή την καμπάνια εντελώς δωρεάν. Η απόφαση του ΕΟΤ ήταν να υπάρχει αυτή η σύμβαση… Τα χρήματα που φημολογούνται ότι δαπανήθηκαν ήταν για την προώθηση του προηγούμενου μηνύματος, την πρώτη περίοδο Μένουμε σπίτι, με διαδικασίες προβολής, διαφήμισης και προώθησης του προορισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την Marketing Greece για λόγους που το νομικό καθεστώς στη χώρα επιτρέπει μία ευελιξία. Αυτό ήταν όλο. Με διαφάνεια, χωρίς σκοπιμότητα. Είναι μία πραγματικότητα ότι περνάμε σε μία νέα εποχή”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ