Κορονοϊός: Τηλεφωνική ενημέρωση Κεραμέως προς την αντιπολίτευση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Για τη δέσμη των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, ανταποκρινόμενο στις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενημέρωσε τηλεφωνικά νωρίτερα χθες η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, τους υπευθύνους Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, η κ. Κεραμέως συνομίλησε διαδοχικά με τον Νίκο Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χαρά Κεφαλίδου από το Κίνημα Αλλαγής, τον Κυριάκο Ιωαννίδη από το ΚΚΕ, τη Δήμητρα Κρητικού από την Ελληνική Λύση, τον Γεράσιμο Λυμπεράτο από το Μέρα25, και τους ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία υλοποίησης της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως καθώς επίσης και για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δοθεί στο λύκειο και δη στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, από τους οποίους ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως ζωντανά μαθήματα. Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου, ώστε να μην αποκλείεται κανείς. Τους εξήγησε πώς πραγματοποιούνται σήμερα στην πράξη τα χιλιάδες μαθήματα που έχουν ήδη οργανωθεί, καθώς και για την πολύ ενθαρρυντική, ευρύτατη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σημειώνεται ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ήδη επεκταθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι επιμορφωτικές δράσεις για τα γυμνάσια και έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή και σε δημοτικά.

Σχετικά με την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υπουργός ενημέρωσε τους υπευθύνους Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των πλατφορμών του υπουργείου (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, E-class, E-me) και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκθετική αύξηση εγγραφών του μαθητικού δυναμικού και στη συστηματική αναβάθμιση των συστημάτων, που θα παραμείνουν και μελλοντικά συνιστώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ασύγχρονη εκπαίδευση εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αναφορικά με την εκπαιδευτική τηλεόραση, οι τομεάρχες Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης (μέσω καναλιού της ΕΡΤ), που θα αφορά πρωτίστως τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, η κ. Κεραμέως ανέπτυξε αναλυτικά όλο το πλέγμα των πρωτοβουλιών του υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης -σχολεία, ΔΙΕΚ και πανεπιστήμια- και ζήτησε τις προτάσεις των υπευθύνων Παιδείας. Τους διαβεβαίωσε δε ότι είναι στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω επικοινωνία που αφορά τα συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τις σχετικές δράσεις του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ