Βαρουφάκης: Θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και αν χρειαστεί να κηρύξουμε ΑΟΖ

Η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας πως στο “τραπέζι” δεν ετέθη το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμείς θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας στην περιοχή και αν χρειαστεί να κηρύξουμε ΑΟΖ θα πρέπει να το κάνουμε, αλλά με με ποιο σκοπό;” για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως στη σημερινή εποχή, η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σχετικά με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως λάθος τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία και “χωρίς μια ατζέντα και ένα πλαίσιο συζήτησης, όπου η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει αυτά που είναι ουσιαστικής σημασίας για την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή”, ενώ τόνισε πως δυστυχώς ο Πρωθυπουργός έδειξε μία αμηχανία στην επιθετικότητα του κ. Τραμπ στην Μέση Ανατολή, που αποτυπώθηκε στις κάμερες.

Ένα σόου στον Λευκό Οίκο δεν βοηθάει στο να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί οι πιο σοβαροί Αμερικάνοι επενδυτές δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τον κ. Τραμπ, είπε στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει ότι “είναι αδύνατο να δίνεις γη και ύδωρ ταυτόχρονα στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες”.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως “διαφωνούμε με την ενισχυμένη αναλογική” και “θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται κανένα μπόνους” για να προσθέσει πως “το μόνο που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε είναι το πώς θα υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο βουλευτής να λογοδοτεί στην τοπική του κοινωνία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ