Μαξίμου: Σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού η συνεννόηση – Όλα όσα είπε με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών που είχε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμε τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο σε προγραμματισμένη επίσκεψη.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής πέρασε την πόρτα του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Αφού αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά, ο διάλογος των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες αφορούσε το τζετ λαγκ από το ταξίδι επιστροφής του Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πότε επέστρεψε και αν πρόλαβε να ξεκουραστεί και ο πρωθυπουργός απάντησε: «συνηθισμένο το βουνό». Ο κ. Τσίπρας τότε τον συμβούλευσε:«Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική».

Τσίπρας: Ζήτησα από τον Μητσοτάκη να ανασταλεί η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Οι περιφερειακές εξελίξεις, τα ελληνοτουρκικά και το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως εξέφρασε στον Πρωθυπουργό “την ανησυχία μας για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή και κυρίως για τον κίνδυνο μίας νέας εθνικής περιπέτειας τώρα που βγήκαμε από την περιπέτεια της οικονομικής κρίσης” και του υπογράμμισε τον προβληματισμό και την ανησυχία “από την εκκωφαντική σιωπή που επικράτησε κατά την επίσκεψή του, όχι μόνο από τον Πρόεδρο Τραμπ αλλά απ’ όλη την αμερικανική ηγεσία απέναντι στην πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας των τελευταίων 20 ετών”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ακολουθεί εσφαλμένη τακτική σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως “έδωσε όσα είχε να δώσει και με το παραπάνω πριν καν ζητήσει όσα δικαιούται να πάρει” και σημείωσε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι “εάν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και θα βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό μας στο ενδεχόμενο που η τουρκική πλευρά εντείνει αυτές τις προκλήσεις”.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, “χωρίς ξεκάθαρη διαβεβαίωση σε αυτό το ενδεχόμενο, πιστεύω είναι λάθος να προχωράμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα” και αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αναστείλει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, “μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε επίσης τον Πρωθυπουργό πως “θα στηρίξουμε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχουμε αποδείξει” για να συμπληρώσει ότι “περιμένουμε ωστόσο μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση”.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την “κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου”, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό ότι σε μια περίοδο που απαιτούνται συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις, “ο ίδιος δυστυχώς επιμένει στη λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Αυτών δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση”.

Να επισπευσθεί η ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη, “δεδομένων και των συνθηκών που απαιτούν εθνική συνεννόηση, να σταματήσει τα καλλιστεία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας”, να επισπευσθεί η ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής.

“Ελπίζω η επιμονή του κύριου Μητσοτάκη σε επιλογές που διχάζουν να μη συνεχιστεί. Και να προβεί σε επιλογές και πρωτοβουλίες που δεν διχάζουν αλλά ενώνουν, στη βάση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Γιατί σκοπός όλων μας πρέπει να είναι, να μην οδηγηθεί η χώρα και σε νέα κρίση, εθνική αυτή τη φορά”, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μετά την χειραψία μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τι να την κεράσει και η ίδια απάντηση “νεράκι μόνο”, με τον Πρωθυπουργό να σχολιάζει πως “την τελευταία φορά ήσουν πολύ καταβεβλημένη, σήμερα σε βλέπω πολύ καλά”. “Ξεκουραστήκαμε λίγο στις γιορτές”, απάντησε η κ. Γεννηματά και αμέσως μετά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό είπε: “Εσύ από τα βουνά στα βαθιά πάντως. Κατευθείαν”. “Έτσι είναι, κατευθείαν”, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: “Η παραμονή στα βουνά δυστυχώς ήταν μόνο τριήμερη, αλλά αναζωογονητική”.

H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο: “Στα βαθιά τώρα, εγώ είχα προτείνει πριν φύγεις για ταξίδι να διαμορφώσουμε μία εθνική γραμμή γιατί η χώρα θα μπορούσε να εκπέμψει ένα μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας, δεν το ήθελες, εν πάσει περιπτώσει…”. Και στη συνέχεια επανέλαβε την πρότασή της για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

“Νομίζω ότι η εθνική γραμμή όπως θα διαπιστώσεις και μετά τη συζήτησή μας είναι ούτως ή αλλιώς δεδομένη και δεν νομίζω ότι θα έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις αλλά πάρα ταύτα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και κατ’ ιδίαν”, απάντησε ο Πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να σχολιάζει: “Το θέμα είναι οι άλλοι να μην μας θεωρούν δεδομένους. Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή. Θα το διαπιστώσουμε”.

Γεννηματά: Είναι ώρα να συνεννοηθούμε – Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Στη δήλωσή της μετά τη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, σημείωσε:

“Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα”.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο είπε: “Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε”.

Βελόπουλος σε Μητσοτάκη: Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο – ΒΙΝΤΕΟ

Με αναφορά στον αντικαπνιστικό νόμο, ξεκίνησε ο Κυριάκος Βελόπουλος τη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

“Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εισερχόμενος στο γραφείο του Πρωθυπουργού και αναφερόμενος εμμέσως στην ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντάει: “τσιγάρο έξω, από εδώ” και να του δείχνει με το χέρι το μέρος όπου πηγαίνουν οι καπνιστές.

Ο κ. Βελόπουλος επανήλθε πάντως και στη συνέχεια στον αντικαπνιστικό νόμο, λέγοντας στον Πρωθυπουργό ότι οι καταστηματάρχες έχουν παράπονα. Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι “δεν κάνουν παράπονα γιατί ξέρουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται για όλους” και κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης παρότι καταψήφισε τον νόμο, να τον στηρίζει και να συμμορφώνεται. “Βγαίνω πάντα έξω από τα εστιατόρια”, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο αριθμός των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στο γραφείο του, λόγω της συνάντησης με τον Κυριάκο Βελόπουλο, φαίνεται πως έκανε εντύπωση στον Πρωθυπουργό, ο οποίος σχολίασε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης: “Έχεις εδώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον…”.

“Περισσότερους βλέπω”, εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονταν στην αίθουσα. Στη συνέχεια διατύπωσε την υπόθεση ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει επειδή η συνάντησή τους γίνεται απόγευμα, σε αντίθεση με των δύο προηγούμενων πολιτικών αρχηγών, που έγιναν το μεσημέρι. “Αυτό είναι καλό ή κακό δεν ξέρω, θα φανεί”, απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

Βελόπουλος: Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση και ομοψυχία – Τι είπε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με δημοσιογράφους συνομίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλο είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».

Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

Σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βελόπουλος είπε πως ο Πρωθυπουργός “με ρώτησε την αίσθησή μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Του είπα ότι αν δεν μου πει όνομα δεν θα τοποθετηθώ. Μου είπε ότι ακόμα το σκέφτεται και θα είναι πρόσωπο που θα προκαλέσει έκπληξη”.

Ο ίδιος, ανέφερε, πως πρότεινε για Προέδρους τους κυρίους Κριμιζή, Νεγρεπόντε και Νανόπουλο.

Πάντως, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να διαψεύσουν τη δήλωση του κ. Βελόπουλου ότι ο Πρωθυπουργός του ανέφερε πως το πρόσωπο που σκέφτεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προκαλέσει έκπληξη.

“Ζητήσαμε πρώτοι συνάντηση πολιτικών αρχηγών, επιμένουμε σ’ αυτήν για να δούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση, εθνική ομοψυχία, ένωση Ελλήνων, για εμάς η μικροπολιτική και ο κομματισμός είναι μακριά, γιατί ισχύει πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες και να είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα, ακόμη και το χειρότερο κακό που μπορεί να έρθει κάποια στιγμή” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος στις δηλώσεις του στις κάμερες.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Βαρουφάκη για τα… αεροπλάνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ευδιάθετοι εμφανίστηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 τι να τον κεράσει κι εκείνος απάντησε “ένα νεράκι”. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ενδιαφέρον για το αν ο κ. Βαρουφάκης ξεκουράστηκε κατά τη διάρκεια των γιορτών. “Ναι, λίγο. Δεν πέταξα. Έχει σημασία”, είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο οποίος στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: “Εσύ πήρες αεροπλάνο όμως…”.

“Εγώ πήρα ένα μεγάλο αεροπλάνο, για λίγες μέρες”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προτού δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ αποχωρήσουν από την αίθουσα, ώστε να ξεκινήσει η συνάντηση.

Βαρουφάκης: Θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και αν χρειαστεί να κηρύξουμε ΑΟΖ

Η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας πως στο “τραπέζι” δεν ετέθη το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμείς θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας στην περιοχή και αν χρειαστεί να κηρύξουμε ΑΟΖ θα πρέπει να το κάνουμε, αλλά με με ποιο σκοπό;” για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως στη σημερινή εποχή, η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σχετικά με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως λάθος τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία και “χωρίς μια ατζέντα και ένα πλαίσιο συζήτησης, όπου η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει αυτά που είναι ουσιαστικής σημασίας για την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή”, ενώ τόνισε πως δυστυχώς ο Πρωθυπουργός έδειξε μία αμηχανία στην επιθετικότητα του κ. Τραμπ στην Μέση Ανατολή, που αποτυπώθηκε στις κάμερες.

Ένα σόου στον Λευκό Οίκο δεν βοηθάει στο να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί οι πιο σοβαροί Αμερικάνοι επενδυτές δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τον κ. Τραμπ, είπε στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει ότι “είναι αδύνατο να δίνεις γη και ύδωρ ταυτόχρονα στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες”.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως “διαφωνούμε με την ενισχυμένη αναλογική” και “θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται κανένα μπόνους” για να προσθέσει πως “το μόνο που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε είναι το πώς θα υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο βουλευτής να λογοδοτεί στην τοπική του κοινωνία”.

Κόντρα Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ μέσω… κύκλων μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Kόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα και με αιχμή το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν λάθος το αίτημα του κ. Τσίπρα, “την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της”, όπως τονίζουν.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως “προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας”.

Σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν αιχμές, λέγοντας πως “ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και πάλι μέσω κύκλων. Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι “ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω”.

Και εκφράζουν την ελπίδα “αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια”.

Τι λέει το Μαξίμου για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

“Σταθερή επιδίωξή του πρωθυπουργού ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα” αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή: με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα».

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, τονίζεται ότι «στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό, επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας, αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ