Τι θα επιδιώξει ο Μητσοτάκης στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τα εθνικά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς, την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις εξελίξεις και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις επαφές του στις ΗΠΑ, κλείνει ένας “κύκλος” με τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο και θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς και τις γενικές αρχές του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, εντός του πλαισίου που θα παρουσιάσει και εντός χρονικών ορίων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Οι κατ’ ιδίαν επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν στο γραφείο του, στη Βουλή.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:00 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.

Τα ραντεβού κλείστηκαν μετά από επικοινωνία του γενικoύ γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τους υπεύθυνους των πολιτικών γραφείων των πολιτικών αρχηγών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ