Μπακογιάννη: Μπορεί να μην αρέσει του Ερντογάν, αλλά η Κρήτη υπάρχει και είναι “αστακός” – ΒΙΝΤΕΟ

“Θα είναι μία συνάντηση η οποία θα χαρακτηριστεί από καθαρές κουβέντες. Η αίσθηση μου είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πει τα πράγματά με το όνομά τους. Είναι καλό αυτό, διότι και ο Ερντογάν πρέπει να ξέρει ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας πολύ ξεκάθαρα”, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: “Αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία με την Λιβύη δεν θα γίνει αποδεκτή. Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Διότι έχουμε δεδικασμένα, έχουμε και αποφάσεις, είναι βέβαιον ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη, αλλά υπάρχει και είναι ‘αστακός’” και πρόσθεσε:

“Η Κρήτη είναι ‘αστακός’. Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Άρα, με την Κρήτη δεν παίζει κανείς, είναι το μήνυμα που εγώ θέλω ξεκάθαρα να πω”.

Περιγράφοντας το τοπίο στο οποίο γίνονται οι διαβουλεύσεις είπε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει παντελώς και πως από το ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα γιατί το ΝΑΤΟ απαιτεί ομοφωνία. “Ο Μακρόν και η Μέρκελ από τους τέσσερις μεγάλους του ΝΑΤΟ είναι στην ΕΕ και έχουν υποχρεώσεις και συμφέροντα έναντι ημών. Η Ευρώπη είναι λίγη αλλά είναι αυτό που έχουμε και μας αρκεί δεν μας αρκεί αυτό είναι. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στην Ευρώπη. Είναι μία συνεχής και αέναη διαπραγμάτευση και πρέπει να συνεχιστεί με τα όπλα της Ελλάδος τα διπλωματικά της όπλα πάνω στο τραπέζι που είναι πολλά και όχι λίγα”.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ