• Μπακογιάννη: Σε περίπτωση σύρραξης η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις - Τι σχολίασε για τις δηλώσεις Σαμαρά

  5:26 πμ, Τρίτη 03 Δεκ 2019 5:26 πμ, Τρίτη 03 Δεκ 2019

  Το ΝΑΤΟ "κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου”, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, διατυπώνοντας παράλληλα την άποψη ότι “σε περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις”. 

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ 104.6, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως ενώ περνάμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, το ΝΑΤΟ κρατάει αποστάσεις, τώρα όμως, "τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του ΝΑΤΟ στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει για καθίστε κύριοι εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία; Διότι με βάση το καταστατικό του ένα μέλος του ενδεχομένως να δεχτεί μία πρόσθετη επίθεση; Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι έρχεται αύριο το ΝΑΤΟ και κάνει μία συμφωνία με μία χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα κάνει πάλι τον Πόντιο Πιλάτο; Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άρα είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις”.

  Η ίδια ξεκαθάρισε πως "εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε”.

  Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, στο συνέδριο της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως από τη στιγμή που δεν κατέθεσε ουσιαστική πρόταση δεν βλέπει εκείνη κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική. “Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο” είπε η κυρία Μπακογιάννη, σημειώνοντας, σε σχετική ερώτηση ότι η ίδια χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και δω και 30 χρόνια. Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σαμαρά σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο, ενώ ερωτηθείσα γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη απάντησε "ρωτήστε τον ίδιο”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα