Κουτσούμπας: Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους

«Δεν περιμέναμε να φτάσει ο Δεκέμβρης για να δούμε πού το πάει η κυβέρνηση. Αλλά τώρα, πρέπει να σημάνουμε συναγερμό μπροστά στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα».

Την επισήμανση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα το βράδυ, σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ανατολικού Ολύμπου, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. «Η κυβέρνηση», συνέχισε, «έρχεται να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, μετατρέποντας την κοινωνική ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, με το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, «οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για παροχές που μπορεί να μην πάρουν ποτέ και θα καλούνται να ζήσουν με την εθνική σύνταξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και όσο δουλεύουν, θα ταΐζουν με ασφάλιστρα τα κοράκια της υγείας και της πρόνοιας».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το επόμενο διάστημα «θα έχουμε συντονισμένη πλύση εγκεφάλου, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους, για τα δήθεν οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης» καθώς ήδη «μεγάλοι όμιλοι διαφημίζουν στους εργαζομένους τους, διάφορες εταιρίες και ασφαλιστικά πακέτα».

«Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Η λογική όποιος έχει πληρώνει και “κοινωνικά δικαιώματα τέλος” είναι ο καθρέφτης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτή δεν μπορεί να είναι ούτε βιώσιμη για όλους, όπως λέει η ΝΔ, ούτε δίκαιη όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για τον κ. Κουτσούμπα, «η ΝΔ ήρθε με φόρα να κάνει πράξη τα “θέλω” των λίγων, απελευθερωμένη και με λυμένα τα χέρια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία ιδιαίτερη βρώμικη δουλειά τα προηγούμενα 4μιση χρόνια, σαρώνοντας εργατικά-λαϊκά δικαιώματα».

«Βάφτισε ανάγκη όσα αντιπάλεψε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια: Έγιναν “αναγκαία” τα μνημόνια, ονομάστηκαν “εθνικοί στόχοι” οι στόχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έγιναν “εταίροι” οι φονιάδες των λαών, βαφτίστηκαν “παθογένειες” όσα είχαν κατεκτημένα με αγώνες οι εργαζόμενοι, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση. Προπαγάνδισε ως “δίκαιη ανάπτυξη” την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη των κερδών των λίγων σε βάρος των όρων ζωής των πολλών. Και όλα αυτά μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε στο όνομα της “αριστεράς”, της προόδου, επικαλούμενος ακόμα και ηρωικούς αγώνες του λαού μας, όπως αυτόν του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ. Με αυτόν τον τρόπο διέσυρε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενίσχυσε την συντηρητικοποίηση, την επιζήμια λογική που λέει πώς “όσο κι αν παλέψουμε, δεν αλλάζουν τα πράγματα”» τόνισε.

Ασκώντας κριτική για τον προϋπολογισμό, σημείωσε πώς «το 93% των φόρων το πληρώνει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο φτωχός επαγγελματίας και το 7% οι μεγάλοι όμιλοι ενώ «αν προσθέσει κανείς και τα περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ως επιδοτήσεις από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, σίγουρα θα μπορεί να πει, πώς η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι όντως βιώσιμη…».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «πολιτική μετατροπής της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ» που σημαίνει ότι «αφενός από την χώρα μας θα φεύγουν τα βομβαρδιστικά που θα σφάζουν λαούς αλλά και ότι η χώρα μας, σε ενδεχόμενο όξυνσης και στρατιωτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία, θα είναι μαγνήτης επιθέσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας, για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας».

«Για να μην μεταφερθούν», πρόσθεσε, «στον Άραξο ή αλλού πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εκτός συνόρων, για να σταματήσουμε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του».Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ