Γεροβασίλη για δηλώσεις Πολάκη: Προσωπική του άποψη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια «ενδιάμεση λύση» σχετικά με το ζήτημα της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, άφησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ρωτήθηκε, επίσης, εάν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τη γραμμή που ακολούθησαν χθες οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος -λέγοντας ότι θα παραστούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής. «Προσωπική του άποψη», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και πρόσθεσε: «Εμείς κινούμαστε θεσμικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία».

«Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του για τα επόμενα βήματά μας», τόνισε η κ. Γεροβασίλη. Σε ερώτηση αν για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνη λύση είναι η ακύρωση της χθεσινής απόφασης περί εξαίρεσης των δύο στελεχών του, απάντησε: «Δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής». Κληθείσα να απαντήσει αν θα μπορούσε να είναι η λύση μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, σχολίασε: «Θα μπορούσε».

Πάντως, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, θέλοντας να αποφύγει τυχόν παρερμηνείες, μετά και από αναφορές στο διαδίκτυο, σε διευκρινιστικό σχόλιο της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά δημοσιεύματα εμφανίζουν δήθεν αποστάσεις και διαφωνίες εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό της πρωτοφανούς απόφασης της πλειοψηφίας της Προανακριτικής να εξαιρέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που για το ίδιο θέμα έχουν δημόσια εκφράσει διαφωνία βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αλλά και επιφυλάξεις βουλευτές της ΝΔ. Καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα το λόγο για τον οποίο γράφονται όλα αυτά και δεν αξίζουν καν διάψευσης».

Πολάκης: Χουντικής έμπνευσης η διαδικασία που ακολουθήθηκε

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ!, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής του 2010, την οποία επικαλέστηκε χθες η ΝΔ, δεν αναφέρεται σε δικαίωμα επιτροπής να αποβάλει βουλευτές αλλά θέτει ζήτημα αμεροληψίας εάν κάποιος που συμμετέχει σε εξεταστική επιτροπή έχει κληθεί ως μάρτυρας στην υπό εξέταση υπόθεση.

«Ούτε εγώ ούτε ο κ. Τζανακόπουλος έχουμε κληθεί ως μάρτυρες, από τους εισαγγελείς που εξετάζουν τη μήνυση του κ. Σαμαρά ότι ο Παπαγγελόπουλος οργάνωσε σκευωρία εναντίον τους», είπε ο Παύλος Πολάκης και τόνισε ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης λειτουργεί ως συλλογικός εισαγγελέας και ποτέ ένας εισαγγελέας δεν εξαιρεί τον εαυτό του, γιατί ζήτημα εξαίρεσης μπορεί να βάζει ο κατηγορούμενος ή μπορεί να αυτοεξαιρεθεί.

Επανέλαβε δε ότι εξελίσσεται μεθόδευση από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να καλυφθεί η «βρωμιά της κλοπής των 32,3 δισ. ευρώ το χώρο του φαρμάκου». Ο Παύλος Πολάκης είπε ακόμη ότι «είναι χουντικής έμπνευσης η διαδικασία που ακολουθήθηκε» και τόνισε: «Την Πέμπτη θα είμαστε εκεί, στην Επιτροπή. Θα αποφασίσει και συλλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Πέμπτη θα είμαστε εκεί στην Επιτροπή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ