Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8 για Τουρκία: Η λέξη “κυρώσεις” είναι άγνωστη για τον Πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών

“Υπάρχει εργαλειοποίηση από την Τουρκία του προσφυγικού, απειλεί πια να ανοίξει την κάνουλα των εκροών για το σύνολο των προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας. Αν συνδυάσετε αυτή την απειλή με την απειλή της επιστροφής και των τζιχαντιστών που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες που κρατούνται αυτή τη στιγμή σε ειδικές φυλακές υπό τον έλεγχο των Κούρδων, δεν είναι μικρός αριθμός, αντιλαμβάνεστε ότι είναι σαν να πιέζεις την Ευρώπη ειδικά να ανεχθεί μια ξεκάθαρα αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο εισβολή στη Συρία για να μην υποστεί τα χειρότερα” δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Κάθε φορά που υπάρχει μια υποχώρηση κατευνασμού απέναντι σε μια τέτοιου είδους απειλή, έρχονται πάντα χειρότερα” πρόσθεσε.

“Εμείς ως κυβέρνηση πετύχαμε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Η λέξη ‘κυρώσεις’ είναι σαν να είναι άγνωστη λέξη για τον Πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών. Δεν έχει αναφερθεί καθόλου” ανέφερε.

“Δεν έχουμε τουρκική παραβατικότητα μόνο στην Κύπρο αλλά έχουμε και στο Αιγαίο” συμπλήρωσε.

“Έχει παγιδευτεί σε μια λογική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία και ο Πρωθυπουργός” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ