Γιαννούλης στον Realfm 97,8: Δεν μπορούμε την οικουμενική Ελλάδα να την θέσουμε στη μικροκομματική μέγγενη της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης

“Δεν μπορούμε την Ελλάδα των αρκετών εκατομμυρίων ομογενών, την οικουμενική Ελλάδα να την θέσουμε στη μικροκομματική μέγγενη της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, να την κάνουμε εργαλείο εκλογικών αποτελεσμάτων” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε “στην ελληνική ομογένεια υπάρχουν διάφορες διαστρωματώσεις και κοινωνικές ομάδες, διάφορες αφετηρίες από τις οποίες έχει προκύψει ο οικουμενικος ελληνισμός. Είναι οι ομογενείς της Αμερικής και της Αυστραλίας και της Αμερικής εδώ και 30 χρόνια, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Είναι της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας, είναι οι νέοι ομογενείς, οι μετανάστες της κρίσης που βρέθηκαν την τελευταία πενταετία, είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να λάβει μέριμνα ένας αξιόπιστος χειρισμός για την ψήφο των ομογενών“.

“Δεν είναι κομματικό το ζήτημα” πρόσθεσε.

“Ο τρόπος που θα γίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός αλλά να σας πω και δίκαιος για αυτούς που μένουν στη μητροπολιτική Ελλάδα” ανέφερε.

“Υπάρχουν και εσωτερικές αντιθέσεις στην ομογένεια. Δεν είναι καλύτερο να εκπροσωπηθούν με βουλευτές επικρατείας που θα είναι απόλυτα ισότιμοι με τους βουλευτές του κοινοβουλίου;” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ