Φορολογικό νομοσχέδιο: Τι θα πει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή

Παρέμβαση θα κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει έμφαση στις πρώτες μειώσεις φόρων, που εφαρμόζει άμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στη νέα, βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η οποία θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση για τις 120 δόσεις βάζει τέλος στις κατασχέσεις -από την εφορία- σε όσους ενταχθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018 σε περισσότερους από 1,1 πολίτες είχαν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Σε όσους εξ’ αυτών μπουν στη νέα ρύθμιση οι λογαριασμοί τους θα ξεμπλοκάρονται αμέσως, καθώς θα αίρονται όλα τα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να πει ότι οι πρώτες φορολογικές ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν αποτελούν μόνο υλοποίηση μίας προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ. Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ θα σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι μία ηχηρή απάντηση σε όσους, όχι μόνο υπόσχονταν να τον καταργήσουν, αλλά τον αύξησαν, ενώ το νέο σύστημα αποπληρωμής των χρεών δίνει ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όλες αυτές οι παράλληλες ενέργειες -μαζί με τον φορολογικό νόμο που ακολουθεί- συγκροτούν ένα συνεκτικό πλάνο οικονομικής δράσης. Με ειδικά μέτρα και χρονοδιαγράμματα εφαρμογής. Αλλά και με ξεκάθαρη κοινωνική και οικονομική στόχευση: Να απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις και να δημιουργηθεί νέος πλούτος, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι οι Έλληνες.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, θα αναφερθεί και στη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, ο οποίος -όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της ΕΕ- τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο, και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ