Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη – ΒΙΝΤΕΟ

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ότι “καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη”, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΛΔΥΚ.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως “ζούμε σε μία ταραγμένη περιοχή, γεμάτη προκλήσεις ασφάλειας και αστάθειας” και επανέλαβε πως “το δικό μας μήνυμα είναι σταθερό, καθαρό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδος και της Κύπρου. Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιδιώκουμε πάντα την ειρήνη και τη συμφιλίωση, προστατεύουμε όμως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”. Όπως εξήγησε στη συνέχεια, “δεν είμαστε μόνοι μας” και επικαλέστηκε την έμπρακτη στήριξη στην Κύπρο που έχουν εκφράσει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αλλά και τις ισχυρές συμμαχίες που έχουν δημιουργήσει Ελλάδα και Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή

“Παρά τις ρητορικές εξάρσεις και τους παροξυσμούς οι παράνομες ενέργειες τελικά απομονώνουν και αποδυναμώνουν την Τουρκία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέστησε σαφές ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο “σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη της Ελλάδος στο απόλυτο δικαίωμα της κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το σύνολο των φυσικών πόρων που βρίσκονται ενός της ΑΟΖ”.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε, ότι “η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμένει σταθερά στο πλευρό της Λευκωσίας και στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος. Για την επανένωση του νησιού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς τρίτους εγγυητές, χωρίς κατοχικά στρατεύματα στο έδαφος μίας κυρίαρχης, ανεξάρτητης ευρωπαϊκής χώρας. Για μια λύση που θα φέρει ευημερία και οφέλη στο σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ