Τι λέει ο Βαρουφάκης για το επεισόδιο με αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ

“Η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα. Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες. Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε. Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις” έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρουφάκης είχε μια αντιπαράθεση χθες Σάββατο με αστυνομικό στη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού και κρατήθηκε για λίγο, όμως δεν συνελήφθη. Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του συμβάντος.

Για το περιστατικό έκανε σχετική ανάρτηση στο facebook, ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα 25, Σπύρος Δερβενιώτης, εξηγώντας τι συνέβη:

“Επειδή τα site και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους, ας υπάρχει κάπου μια ακριβής καταγραφή:

Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ’ το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.

Δύο σχόλια: Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.

Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπει στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανά πάσα στιγμή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ