Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υποψήφια πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία συνεχάρη για την ομόφωνη στήριξη της υποψηφιότητάς της, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγραψε ο ίδιος στο Τwitter.

«Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός πρωθυπουργός», είχε πει η κυρία φον ντερ Λάιεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η πρόβλεψη αυτή είναι πολύ σημαντική για τη χώρα, γιατί ανήκει στη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και έχει προφανή σημασία ενόψει της διαφαινόμενης πολιτικής αλλαγής, καθώς είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνθρωποι που διάκεινται θετικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν από τη ΝΔ, η φον ντερ Λάιεν είχε πει τη συγκεκριμένη φράση στον πρόεδρο της ΝΔ πριν από τρεις μήνες, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα τον Μάρτιο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν η ίδια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του ΕΛΚ».

Οι θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών, σύμφωνα με τη ΝΔ αντικατοπτρίζονται και στην τοποθέτηση που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ