Γεννηματά: Βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Σφοδρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως “είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής” και καλώντας σε ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου. “Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ αποτελεί εγγύηση απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και σε έναν αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, μιλώντας στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Αρκαλοχώρι.

Αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου έκανε λόγο για “έναν ηγέτη από το μέλλον” και για μία “απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα”, σημειώνοντας με νόημα πως σήμερα “αυτοί που τον πολέμησαν τον μνημονεύουν. Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν. Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν. Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς”. Όπως υπογράμμισε, “ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή. Συνεχίζουμε στον δρόμο του. Με το Κίνημα Αλλαγής ξανά μπροστά για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Είναι ώρα επιστρέψει η λογική στη χώρα”.

Σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, επανέλαβε ότι το δίλημμα είναι καθαρό: “δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, όπως επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες. Το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που σημαίνει δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Σημαίνει εγγύηση απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε ένα ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ. Σημαίνει εγγύηση για την ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα στην χώρα”.

Τσίπρας, “ο μέγας χορηγός της ΝΔ”

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Το απέδειξε και

παλαιότερα με τις πλατείες των αγανακτισμένων και τον δήθεν αντιμνημονιακό αγώνα” και έστρεψε τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι “ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού” και ότι με την πολιτική του “έγινε ο μέγας χορηγός της ΝΔ”.

Αναφερόμενη στην επιστολή του Κώστα Καραμανλή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι “βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο σχεδιασμός τους για λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, ξεκίνησε από το 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Και τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και της κυβέρνησής της από το 2004 έως το 2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. Τους πρόδωσε όμως ο κ. Γιούγκερ, που είπε όλη την αλήθεια. Τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Τους πρόδωσε η επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον κ. Μπους που την έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά και με τους δύο”.

“Τα παραμύθια του κ. Τσίπρα περί αντιδεξιού αγώνα δεν πείθουν κανένα. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής”, ανέφερε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει πως “Ο κ. Μητσοτάκης είναι η παλιά original δεξιά και ο κ. Τσίπρας έφτιαξε με την κυβερνητική του πολιτική , τη νέα Δεξιά. Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης”.

Έστρεψε τα βέλη της και κατά της ΝΔ, σημειώνοντας “είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη. Μια πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να αποκηρύξει. Δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη”.

“Ωμός εκβιασμός” από Μητσοτάκη

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, “με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί”, ενώ χαρακτήρισε “ωμό εκβιασμό” τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως είπε, “ένα θεμιτό στόχο του να διεκδικεί την αυτοδυναμία, τον μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό. Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος ή ξανά εκλογές. Απειλεί τον Ελληνικό λαό με το όπλο του κ.Τσίπρα. Είναι πρόθυμος ο κ.Μητσοτάκης να εκμεταλλευτεί την απλή αναλογική , την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει. Η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, ταυτίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές. Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, το έκανε και το 2012. Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει την εξουσία”.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει συμβιβασμούς και “δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός”, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. “Όσοι χύνουν δάκρυα για τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, θα πρέπει να πουν όλη την αλήθεια στους πολίτες. Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών στην επόμενη Βουλή, οι πρώτες εκλογές όποτε γίνουν , θα γίνουν με απλή αναλογική. Η πλειοψηφία αυτή επιτυγχάνεται μόνο με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Γι αυτό και η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι που πονάει ιδιαίτερα τον κ.Τσίπρα”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ