Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: Πρέπει να ανησυχούμε για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο -ΒΙΝΤΕΟ

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έκρουσε o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πρέπει να ανησυχούμε για “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται επαγρύπνηση» και «να βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για γαϊτανάκι εξελίξεων, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει σχέδιο που αποσκοπεί στην de facto διχοτόμηση της Κύπρου, ενώ έχει διεκδικήσεις τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Αιγαίο.

Χαρακτήρισε απογοητευτικό το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τονίζοντας πως αρκέστηκε σε «λόγια του αέρα» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έκρυψε την ανησυχία του για επεισόδιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα, εστιάζοντας ειδικότερα στην περιοχή του Καστελόριζου.Σε ό,τι αφορά το προεκλογικό κλίμα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι γίνεται μία προσπάθεια να στηθεί ένα σκηνικό πόλωσης. Επίσης, προεξόφλησε την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές κάλπες, σημειώνοντας πως ο λαός καταλαβαίνει πως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία αν η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 10 ή 12 μονάδες.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου εάν θεωρεί πως οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσουν το ΚΚΕ ή θα στραφούν σε άλλες επιλογές, όπως το ΜέΡΑ25, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης λειτουργεί ως ανάχωμα προς το ΚΚΕ. Τον αποκάλεσε “Golden Boy” και «άνθρωπο του Σόρος», βασικό υπεύθυνο και ενορχηστρωτή των capital controls. «Είναι μία επικίνδυνη συστημική δύναμη», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΚΚΕ «που μπορεί μέσα στη Βουλή να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα», λέγοντας πως το ΚΚΕ έχει έτοιμες προτάσεις νόμου για την ανακούφιση των ανέργων, τον κατώτατο μισθό και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων στοιχειώδους ανακούφισης των εργαζομένων, επισημαίνοντας πως πολλοί είναι εκείνοι που «χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους», εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, όπως είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ