Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά στον αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν κρίνεται πόση ακριβώς θα είναι η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ που τέσσερα χρόνια τώρα κρατάει σφιχτά τη σκυτάλη της αντιλαϊκής διαχείρισης και στη ΝΔ που ετοιμάζεται να την παραλάβει, αλλά κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, όπως σταθερά ήταν απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που τσάκιζαν τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «το ΚΚΕ θα μπει μπροστά στον αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, με σημαία τις δικές του ανάγκες, κόντρα σε όσους θέλουν να του επιβάλουν νέες θυσίες για να μην απειληθεί η δήθεν ‘βιώσιμη’ ανάπτυξη του Μητσοτάκη ή η δήθεν ‘δίκαιη’ ανάπτυξη του Τσίπρα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, έκανε εκτενή αναφορά στις υποψηφιότητες στην Αχαΐα, του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρας, του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Όχι άδικα ο λαός της Πάτρας, ολόκληρης της Αχαΐας, σ’ αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να αναρωτηθεί: ‘Αλήθεια, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;’ Και το λέμε αυτό, γιατί σ’ αυτές τις εκλογές, υπάρχει τόσος μεγάλος συνωστισμός στα ψηφοδέλτια του νομού, τόσων πολιτικών αρχηγών, τέως πρωθυπουργών και άλλων στελεχών των μνημονιακών κομμάτων. Τι ακριβώς γυρεύουν εδώ στην Πάτρα, στην Αχαΐα, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου, οι οποίοι βέβαια δεν έρχονται μόνοι τους, φέρνουν μαζί τους και την Κωνσταντοπούλου με τον Βελόπουλο; Η επιλογή τους αυτή, είναι άραγε άσχετη από το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές ο λαός της Πάτρας εξέλεξε ξανά κομμουνιστή δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά που στον δεύτερο γύρο ξεπέρασαν το 70%; Είναι άσχετη με το γεγονός, ότι και εδώ στην Πάτρα, στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, εκφράζεται μία μεγάλη συμπόρευση με το κόμμα μας, τίμιων ανθρώπων, αγωνιστών, που τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ενώ σήμερα έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα στο κόμμα μας; Αυτός ο συνωστισμός των ηγετικών στελεχών του αστικού πολιτικού προσωπικού, δεν είναι άσχετος, από ορισμένες πολιτικές εξελίξεις στην Πάτρα: Όπως, η εμπιστοσύνη που δείχνουν μαζικά, εργατικά λαϊκά στρώματα στους κομμουνιστές στο δήμο. Αλλά και οι εργάτες στα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, όπως αποδείχτηκε με το πέρασμα της διοίκησης του εργατικού κέντρου από τις δυνάμεις της εργοδοσίας στις ταξικές δυνάμεις.»

Μένοντας στο ίδιο θέμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «δεν χρειαζόταν να μπουν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους εδώ στον νομό, για να καταλάβουμε ότι η Πάτρα, η Αχαΐα, ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα έχει ξεχωριστή θέση στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», προσθέτοντας: «Τα σχέδιά τους είναι πλήρως ενταγμένα στους ανταγωνισμούς που δυναμώνουν και γίνονται επικίνδυνοι για τους λαούς, ανάμεσα σε ισχυρά συμφέροντα, σχέδια βέβαια που διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο και μερίδιο για τα ελληνικά μονοπωλιακά συμφέροντα. Η Πάτρα, η Αχαΐα, ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, αποτελούν σταυροδρόμι και πεδίο σύγκρουσης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενεργειακών δρόμων κρίσιμων για τους ευρωατλαντικούς, όπως για παράδειγμα ο υποθαλάσσιος αγωγός της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και εμπορικών δρόμων, καθώς η Πάτρα αποτελεί πύλη προς τη Δυτική Ευρώπη, με τα κινέζικα συμφέροντα να επιδιώκουν την αξιοποίηση της περιοχής, ως μέρος του ‘δρόμου του μεταξιού’. Με οξύτατη διαπάλη γύρω από την ιδιωτικοποίηση υποδομών, όπως το λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αράξου και με τους Αμερικάνους να επιδιώκουν αποτροπή των κινέζικων σχεδίων».

Γι αυτό, συνέχισε, «καθόλου τυχαία δεν είναι τα πήγαινε- έλα του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή και η ένταση του ενδιαφέροντός τους σχετικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με αμερικανικές επενδύσεις σε τομείς, όπως η ενέργεια, η τεχνολογία, η έρευνα, ο τουρισμός και με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Άραξο – Ανδραβίδα – Άκτιο, αφού ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, όπως και ολόκληρη η χώρα μας, εντάσσεται μέσω των υποδομών που διαθέτει, στην επικίνδυνη στρατηγική του ΝΑΤΟ».

Όπως είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «οι εξελίξεις αυτές, συνολικά οι επικίνδυνες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα, όπου ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ εφησυχάζουν τον λαό, προβάλλοντας την δήθεν ασφάλεια της Ε.Ε., των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μακελεύουν τους λαούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και για τον λαό της Πάτρας, της Αχαΐας, όλης της Ελλάδας, που θέλει πραγματικά να ζει ειρηνικά».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «ανεξάρτητα τι χρώμα θα έχει ο χάρτης της Αχαΐας το βράδυ των εκλογών, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, έχει ήδη γράψει τις προγραμματικές της δηλώσεις, οι οποίες περιέχουν ατόφιους τους εφαρμοστικούς νόμους των τριών μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, κανείς άλλωστε δεν μιλάει για την κατάργηση τους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «περιέχουν τα μνημόνια διαρκείας και όσα επιβάλλουν στη χώρα μας οι μηχανισμοί εποπτείας της Ε.Ε., οι στόχοι για τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν αλυσοδέσει το λαό μας μέχρι το 2060, περιέχουν τις νέες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται ‘αναδιαρθρώσεις’, αλλά και τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους Αμερικάνους το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Ακόμη, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ανέφερε ότι «δεν είναι λύση για τον λαό, η ψήφος σε ‘διάττοντες αστέρες’, τα κόμματα μιας χρήσης, που όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται, όπως το κόμμα Βαρουφάκη» και πρόσθεσε: «Η ψήφος αυτή, δεν είναι απλά μια χαμένη, αλλά είναι μια επικίνδυνη, συστημική ψήφος. Γιατί ενισχύει ένα ακόμα ‘δεκανίκι’ που μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Βαρουφάκης», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «τώρα είναι ευκαιρία ο εργατικός λαϊκός κόσμος να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας, τη ναζιστική – εγκληµατική Χρυσή Αυγή και να μείνουν εκτός Βουλής τα νέα ακροδεξιά μορφώματα, τύπου Βελόπουλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ