• Η εξομολόγηση ψυχής της Φώφης Γεννηματά για τις εξωσωματικές και τον καρκίνο - ΒΙΝΤΕΟ

  7:14 μμ, Πέμπτη 27 Ιουν 2019 7:14 μμ, Πέμπτη 27 Ιουν 2019

  Μία συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για γεγονότα και στιγμές της προσωπικής και οικογενειακής της ζωής, που συγκλονίζουν.

  Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρωινό”, στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις προκαταλήψεις και τον σεξισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, στις προσπάθειές της να κάνει παιδί, στις εξωσωματικές, αλλά και στον καρκίνο που “χτύπησε” τους γονείς της, την αδελφή της και την ίδια.

  Όπως εξομολογήθηκε η Φώφη Γεννηματά, έδωσε έναν αγώνα επί 10 χρόνια για να γίνει μητέρα. “Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια και τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε την διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή”, είπε.

  Αναφερόμενη στον καρκίνο, σημείωσε ότι “η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών, έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε επτά μήνες και τους δύο”.

  Όπως τόνισε, μετά από αρκετά χρόνια, όταν έγινε 44 ετών, αρρώστησε και η ίδια, ενώ λίγα χρόνια αργότερα και η αδερφή της. “Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι ‘γιατί σε μένα;’, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα 3 παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα”.

  Μία από τις δυσκολότερες στιγμές της, είπε, ήταν όταν χρειάστηκε να μιλήσει στην κόρη της μετά από το χειρουργείο.

  “Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι”, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

  Τέλος συζήτησης Γράψτε ένα μήνυμα...
  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα