Γεννηματά: Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών – ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη απηύθυνε η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά στην αρχή της ομιλίας της “σίγουρα θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα, συντρόφισσες και σύντροφοι! Με την ψήφο σας την Κυριακή. Ψήφος στο κίνημα αλλαγής τώρα. Ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος. Είναι ψήφος στην πόλωση, στο διχασμό, στο αδιέξοδο. 10 χρόνια είναι αρκετά. Πανικός τους έχει πιάσει στο Μαξίμου. Κανένας εκμαυλισμός, κανένας εκβιασμός δεν περνάει. Δεν υπάρχει δίλημμα εκλογών. Οι πολίτες σηκώνουν το γάντι. Προκηρύξτε απόψε, τώρα εκλογές. Σας περιμένουμε” υπογράμμισε και συνέχισε:

“Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι αυτή που σας πονάει περισσότερο. Πάμε δυνατά, στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία ,σε όλη την Ελλάδα Πάμε ξανά ψηλά μαζί, Κάθε μέρα και περισσότεροι. Το ρεύμα δυναμώνει. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ όλες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία:

  • Όλοι όσοι στρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα που όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε για να «υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα».
  • Είμαστε όλοι μαζί, Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, πολίτες και στελέχη από την ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία.

Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Την Κυριακή, με την ψήφο μας, υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Η ώρα πλησιάζει. Την Κυριακή, με την ψήφο μας, υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι. Μια Ευρώπη που απειλείται από τον φασισμό, τον λαϊκισμό , τους εθνικισμούς, τη βία. Κλείνουμε τον δρόμο στους φασίστες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή. Να πούμε τα πράγματα με τα’ όνομα τους:

Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό.

Όποιος ψηφίζει Τσίπρα παραδίδει το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά που στάθηκε σκληρά απέναντι στην Ελλάδα όλα τα χρόνια της κρίσης. Σε αυτή την Αριστερά ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ – κι ας μεταμφιέζεται κατά καιρούς. Κι ας προσπαθεί να μιμηθεί ως και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση.

Μιλάμε καθαρά: Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές με τον Φρανς Τίμμερμανς μπροστά, έναν φίλο της Ελλάδας να χτίσουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ψήφος στην παράταξη που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη όρθια, μόνη της. Την Παράταξη, των ΜΟΠ, των Κοινοτικών Πλαισίων, της Σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε επιπλέον: “Με την ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα στην Ευρώπη. Την Κυριακή ψηφίζουμε και για την Ελλάδα. Μην το ξεχνάμε. Η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα. Όπως προσπαθούν να πουν ο κ.Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης που παίζουν συνειδητά το χαρτί της πόλωσης, στην πλάτη του Ελληνικού λαού. «Με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους» που λέει και το τραγούδι. Τη δημόσια τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης που πλασάρουν το κόλπο ότι οι εκλογές είναι ντέρμπι, παιχνίδι για δύο.

Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Είναι fake news, είναι παγίδα για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από μας την τελευταία στιγμή. Οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μόνο με δυνατό κίνημα Αλλαγής. Και όταν ο κ.Μητσοτάκης λέει στους ψηφοφόρους του Κινήματος να τον ψηφίσουν , παίζει το παιχνίδι του Τσίπρα. Που άλλο που δεν θέλει. Νοιώθει την ανάσα μας και είναι σε πανικό. Γυρίστε τους την πλάτη. Την Κυριακή Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής” είπε και πρόσθεσε: “Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Η Νέα και η παλιά δεξιά Ο κ.Τσίπρας λέει ότι νοιάζεται για τους πολλούς. Στην πράξη τα παίρνει από τους πολλούς.Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι νοιάζεται για όλους. Τι εννοεί; Ψίχουλα για τους πολλούς, κέρδη για τους λίγους. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Η Νέα και η παλιά δεξιά.Ο κ. Τσίπρας στρώνει το δρόμο για να περάσει ο κ. Μητσοτάκης. Πείτε όχι στους δύο δήθεν μονομάχους που καλλιεργούν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους.

Το κάνουν συστηματικά. Αυτό κάνουν τα τελευταία 10 χρόνια. Οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων. Με ευθύνη τους καθυστέρησε και ακρίβυνε η προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Και συνεχίζουν στην ίδια ρότα. Παρακολουθήσατε το πρόσφατο μακελειό της Βουλής. Απογοήτευσαν τους Έλληνες. Πλήγωσαν την αξιοπρέπεια της Πολιτικής! Βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς. Δεν τους ακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο! Το ξέρετε, το βλέπετε. Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πολιτική, άλλη στάση ζωής. Την έχουμε μάθει αλλιώς, με περιεχόμενο, έργο, αποτελεσματικότητα. Ποτέ δεν επιδιώξαμε την προσωπική εξόντωση των αντιπάλων μας. Αυτές είναι πρακτικές της δεξιάς που αντιγράφει σήμερα και η νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε αντιπάλους στην πολιτική και όχι εχθρούς. Αυτά τα μαθήματα μας έχουν δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Γεννηματάς, η Μελίνα και τόσοι άλλοι”.

Συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας: “Και επειδή μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα , πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες. Του απαντώ δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα. Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών. Ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου. Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος που από το Bellaciao πήγε στην dolcevita.

Δεν τον σώζουν ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981, ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα τον κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο του, τον κ. Καμμένο. Θα τον ακολουθούν πάντα οι ακροδεξιοί που τοποθέτησε περήφανα στην κυβέρνηση και στην ευρωλίστα. Και μην ξεχάσει, την επόμενη φορά που θα θυμηθεί τον Άρη Βελουχιώτη, να έχει στο πλάι σας την κυρία Κουντουρά”.

Απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: “Από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης στη δίψα του για την καρέκλα, μας κατηγορεί για «ίσες αποστάσεις». Κ.Μητσοτάκη έχουμε σταθερή απόσταση από τη συντήρηση. Όποιος κι αν την πρεσβεύει, όπως εσείς, όποιος κι αν την υλοποιεί, όπως ο κ.Τσίπρας. Μας ζητά να συμπαραταχθούμε γιατί; Για να γυρίσουμε στο χθες; Οι πολίτες δεν θέλουν επιστροφή της δεξιάς. Είμαστε ο ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ. Η δεξιά του κ.Μητσοτάκη, τρώει το κοινωνικό κράτος. Η νέα δεξιά του κ.Τσίπρα, τρώει την ανάπτυξη. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την ελπίδα. Το μέλλον δεν είναι η δεξιά. Δεν έχει νόημα να αλλάξει ο Μανωλιός, να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Για να παραφράσω τον Καζαντζάκη

«έχουμε χρέος να σώσουμε τούτη τη γη.

Αν δεν σωθεί, εμείς θα φταίμε.

Δεν αρκεί να ρωτάς.

Αν Θα νικήσουμε; ή

Θα νικηθούμε;

Πολέμα και θα νικήσουμε»

Όλοι μαζί μπορούμε”.

Συμπλήρωσε ότι: “Ξέρει ο ελληνικός λαός την πραγματικότητα για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Με την πόλωση και τη φασαρία προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια και τις ευθύνες τους. Όμως το τοπίο πια έχει ξεκαθαρίσει. Ξέρει ο ελληνικός λαός την πραγματικότητα για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Ψέματα και αποτυχία σε όλους τους τομείς. Όρθωσε μας είπε το «δικό του ανάστημα στην Ευρώπη». Και τώρα εμφανίζεται πάλι ως αντημνημονιακός. Αναρωτιέμαι πού και πότε; Όταν υπέγραφε το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο; Όταν δεσμευόταν για τα υπερπλεονάσματα και την Επιτροπεία που γονάτισαν τη μεσαία τάξη; Όταν παρέδιδε τον Εθνικό Πλούτο στην τρόικα για 99 χρόνια; Ξέρουν οι Έλληνες ότι έβαλε την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Και τώρα τους εκβιάζει και από πάνω. Στην απόγνωσή του τάζει πενηντάρικα για το 2020. Δεν περνάνε άλλο τα ψέματα.

Τους έφαγε τη 12η σύνταξη, τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους αύξησε τις εισφορές, τους δίνει πικρό τον καφέ με 24% ΦΠΑ, τους έκανε τις 120 δόσεις, 24. Διέλυσε τα Νοσοκομεία και καταστρέφει τη Δημόσια παιδεία. Κανείς δεν νοιώθει πια σίγουρος και ασφαλής. Η ανοχή στη βία καταντάει συνενοχή. Πότε όρθωσε το ανάστημα του; Όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, να αναγνωρίσει δήθεν Μακεδονικό Έθνος; Κατ’ επιταγή των ξένων. Με μια του κίνηση έκανε τρεις ζημιές. Υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995″ και επεσήμανε επιπλέον: “Ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους , πρόθυμους να εκχωρήσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα. Δίχασε τον Ελληνικό λαό. Είναι ο κήρυκας του διχασμού. Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά το διχασμό και η παράταξη μας έχει δώσει μάχη για να πετύχει την εθνική συμφιλίωση με τον Ανδρέα και τον Γιώργο Γεννηματά. Ποτέ πια διχασμός. Το κίνημα Αλλαγής αυτή τη σημαία σηκώνει.

Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα Εθνικά Θέματα ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε κ. Τσίπρα , δεν υπάρχουν πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας για μας άλλες διαφορές με την Τουρκία, τελεία και παύλα. Η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Ένας είναι ο δρόμος για να το διασφαλίσουμε , Εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και εθνική ομοψυχία. Καμιά δέσμευση για τα Εθνικά ζητήματα στο τέλος της θητείας τους. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά”.

Σχετικά με τη ΝΔ είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης, από τη μεριά του προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες. Λέει ότι το κόμμα του είναι βαθιά λαϊκό, για να κρύψει ότι είναι βαθιά δεξιό, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Αρχίζει και φαίνεται. Και μάλιστα με αυτογκόλ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. Τα σενάρια συνωμοσίας σε βάρος του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν. Επαληθεύτηκαν επίσημα τα μεγάλα ελλείμματα της περιόδου Καραμανλή. Κανείς δεν τα κατασκεύασε. Λέξη για όλα αυτά. Λέξη δεν λέει για τον λαϊκισμό των «Ζαππείων». Λέξη δεν λέει για την άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, χρόνια της κρίσης. Δεν μπορεί πια να κρύψει ότι: Η στήριξή του στο Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα σημαίνει συνέχιση της ίδιας πολιτικής της λιτότητας. Τα αφήνει όλα στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. Αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό. Απεχθάνεται τη λέξη «κοινωνικό κράτος». Δεν έκανε λάθος, όταν αναφερόταν στα εργασιακά δικαιώματα και στην παράδοση της Υγείας στα χέρια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτές είναι οι προθέσεις του. Οι ψυκτικοί στο Περιστέρι, οι εισοδηματίες στην Εκάλη. Αυτές είναι οι απόψεις του.

Το χάσμα ανάμεσα στις δυο όχθες του Κηφισού το γεφύρωσε το ΠΑΣΟΚ, κύριε Μητσοτάκη. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους . Δεν θα βάλετε όρια στα όνειρα της νέας γενιάς! Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Οδηγεί σε αδιέξοδο. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Κίνημα Αλλαγής τώρα”.

Και υπογράμμισε: “Οι παλιότεροι έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ, έχει έρθει η ώρα να ζήσουν καλύτερα οι νεότερες γενιές με το Κίνημα Αλλαγής. Η αγωνία όλων είναι να αφήσει η χώρα πίσω της , πραγματικά την κρίση. Τα παθήματα της κρίσης είναι πολύ πρόσφατα και πολύ διδακτικά για να τα αγνοήσουμε. Ένα ερώτημα έρχεται στα χείλη του καθενός: Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα;

Απαντώ ευθέως: Εμείς νοιαζόμαστε. Οι παλιότεροι έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ, έχει έρθει η ώρα να ζήσουν καλύτερα οι νεότερες γενιές με το Κίνημα Αλλαγής. Ποιος πιστεύει τον Τσίπρα; Ποιος εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη. Ψήφο τώρα στο κόμμα της καρδιάς μας. Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία. Η ελπίδα. Χρειάζεται γι’ αυτό πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι εγγύηση για την πορεία προς τα εμπρός. Γιατί η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη ήταν και είναι δική μας δουλειά. Με το Σχέδιο Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση γι’ αυτό. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και μέτρα για να εξασφαλίσουμε:

Σιγουριά και αξιοπρέπεια στη ζωή μας. Δουλειές για τα παιδιά μας. Υγεία και παιδεία για όλους. Ανθρώπινες συντάξεις. Όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Με τη θηλιά στο λαιμό. Διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5% στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Διεκδικούμε να καταργηθεί το «Υπερταμείο». Να δημιουργηθεί Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Προϋπόθεση για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα είναι να επιτύχουμε κλίμα συνεννόησης. Να βάλουμε τέλος στην πόλωση και στον διχασμό”.

Η κυρία Γεννηματά, από το βήμα του Βελλίδειου Κέντρου, ανέφερε ακόμη: “Στο σημείο που έφτασαν οι δυο δήθεν μονομάχοι, με τις κοκορομαχίες και τη λάσπη, πρότεινα στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, για να σώσουμε την τιμή της πολιτικής να ψηφίσουμε από κοινού έξι μέτρα ανακούφισης των αδύναμων και συγκεκριμένα:

  1. Την κατάργηση της διάταξης Τσίπρα για την μείωση του αφορολόγητου.
  2. Πρόγραμμα στήριξης για τους νέους. Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για όσους ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
  3. Για τα νέα ζευγάρια 200 ευρώ τον μήνα επί 3 χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Εκτός από το επίδομα τοκετού.
  4. Για τους άνεργους , για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
  • Για τους συνταξιούχους κατώτερη σύνταξη τα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και τα 700 ευρώ για το ζευγάρι.
  • Για τους αγρότες: oφόρος επιστρέφει στο 13% και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Να ψηφίσουμε αυτά και μετά να αποφασίσουν οι πολίτες πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα. Σπάστε το κάλπικο δίπολο , κρατά τη χώρα καθηλωμένη. Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα της συντήρησης. Ανοίξτε το δρόμο της προοδευτικής αλλαγής. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών”.

Σημείωσε επίσης: “Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Απευθυνόμαστε πριν από όλα στους νέους. Εμείς δεν σας λέμε τι να μην κάνετε. Δώστε τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες. Απλώνουμε το χέρι σε εκείνους που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία , προσανατολίζονται στην αποχή.

Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας. Απλώνουμε το χέρι και σε εκείνους τους παλιούς μας συντρόφους και φίλους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα με συμφωνίες συναλλαγής. Τους λιποτάκτες δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη, σκέφτονται ψήφο στον Μητσοτάκη για να ηττηθεί ο Τσίπρας. Τους λέμε ότι αυτό επιδιώκει και ο Τσίπρας. Να μην ψηφίσουν οι προοδευτικοί πολίτες Κίνημα Αλλαγής. Γιατί αυτή είναι η πραγματική του ήττα. Απευθύνομαι προσωπικά στις γυναίκες γυρίστε την πλάτη σε αυτούς, τους δήθεν αριστερούς που μας βλέπουν ως τη σύντροφο που πρέπει να βολέψουν.

Γυρίστε την πλάτη στους κλασσικούς δεξιούς, που θέλουν να μας περιορίσουν σε γυναικεία επαγγέλματα, να μας κλείσουν ξανά στο σπίτι. Έχουμε τη δύναμη μαζί, με το Κίνημα Αλλαγής, να φτιάξουμε το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Να δουλέψουμε για να ζήσουν καλύτερα από εμάς. Σε μια πολιτεία που θα τους δίνει εφόδια και ίσες ευκαιρίες. Και η μόνη μας έγνοια να είναι «ζακέτα να πάρεις». Μαζί έχουμε δύναμη. Τώρα ξέρεις ποιος νοιάζεται για σένα. Μαζί μπορούμε να πάμε τη ζωή μας και την Ελλάδα μπροστά. Ξανά Μαζί Ψηλά.

Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είναι αυτοί. Η Πρόοδος είμαστε εμείς! Το χθες είναι αυτοί! Το Αύριο είμαστε εμείς! Δεν βάζουμε όρια στα όνειρά μας. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας. Αγώνας. Αγώνας, αγώνας. Αγώνας μέχρι τη νίκη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ