Έντονη κόντρα κυβέρνησης – ΚΚΕ στη Βουλή

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας έχει ξεσπάσει από χθες το βράδυ στη Βουλή με αφορμή τη διακήρυξη της ΕΕ την οποία το ΚΚΕ χαρακτηρίζει μνημείο αντικομμουνισμού κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίστηκε με τους φασίστες.

Η ένταση άρχισε από χθες το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας σε μια πρωτόγνωρη κίνηση πήγε στο έδρανο του Πρωθυπουργού και άφησε τη φωτογραφία η οποία απεικονίζει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να καρφώνεται στο Ράιχσταγκ, χτυπώντας μάλιστα εν μέσω χειροκροτημάτων από τα έδρανα του ΚΚΕ το χέρι του στο έδρανο του Πρωθυπουργού:

«Αυτή την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες. Αυτό υπέγραψε ο Πρωθυπουργός από τη Ρουμανία. Αποδεικνύετε ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο», πρόσθεσε.

Διαβάζοντας από το βήμα της Βουλής το επίμαχο απόσπασμα της διακήρυξης και τα περί «Σιδηρούν Παραπετάσματος», υπογράμμισε: «Ντροπή, αίσχος, αθλιότητα, αυτοί είστε. Υιοθετείτε όλη την προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την προπαγάνδα του Τσόρτσιλ, την προπαγάνδα του Τρούμαν, την προπαγάνδα του Μακαρθισμού απέναντι στην πάλη των λαών και απέναντι στο παγκόσμιο κίνημα και το σοσιαλιστικό σύστημα. Όλη την προπαγάνδα που εκτυλίχθηκε με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά».

Η συνέχεια δόθηκε στη σημερινή συνεδρίαση όταν απαντώντας στον κ. Λοβέρδο ο οποίος έθεσε πρώτος το θέμα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε αρχικά ότι δεν πρόκειται περί ψηφίσματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έλαβε τον λόγο και αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πρωθυπουργό μίλησε για ασέβεια απέναντι στα εκατομμύρια νεκρούς. “Εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την Ελευθερία και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Αυτό έγινε στις 9 Μάη; Κι εσείς υπογράφετε κείμενα για Σιδηρούν Παραπέτασμα. Δικαιώνετε τους φασίστες δηλαδή. Μεγάλη ντροπή και θα το πληρώσετε από τον κόσμο σας πολύ ακριβά” είπε.

Η κ. Αναγνωστοπούλου προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφαση της κυβέρνησης να συνυπογράψει τη Διακήρυξη λέγοντας ότι στις διακηρύξεις της Ε.Ε απαιτείται ομοφωνία. “Απαιτείται ομοφωνία . Τη θέλουμε την ομοφωνία. Ειδάλλως μικρές χώρες σαν εμάς δεν θα κάνουν τίποτα. Θέλαμε ομόφωνο ψήφισμα για την Κύπρο και προστασία από την Τουρκία” είπε αρχικά η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε απευθυνόμενη στο ΚΚΕ : “Καταλαβαίνω την ευαισθησία σας. Εσείς περιμένετε να αλλάξει όλος ο κόσμος και μετά να έρθει ο παράδεισος εμείς τις μάχες τις δίνουμε από μέσα”. Η τοποθέτησή σας προκάλεσε νέο κύκλο έντασης με τον Γιάννη Γκιόκα να φωνάζει: “Χέρι χέρι με τους φασίστες πάτε”.

“Η διακήρυξη πολιτικά είναι πιο ισχυρή από την απόφαση. Κι αφήστε αυτά τα κόλπα. Βάλατε υπογραφή με τους φασίστες τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης ναι ή όχι; Όσο μιλάτε εκτίθεστε περισσότερο” συμπλήρωσε ο Θανάσης Παφίλης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ