• Κάλεσμα του Δημήτρη Κουτσούμπα για ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογικές αναμετρήσεις

  4:21 πμ, Σαββατο 30 Μάρ 2019 4:21 πμ, Σαββατο 30 Μάρ 2019

  Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού, ιδιαίτερα στις εκλογικές αναμετρήσεις που έπονται «για να κάνουμε την πραγματική διαφορά», κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις καθημερινές μάχες «για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης και να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες, συνολικές λαϊκές ανάγκες», απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα «να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια που δημιουργούν τα ψεύτικα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, για να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να φωτίσουμε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

  Ταυτίζοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε, στην ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, για όλα όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. «Ψεύτικα διλήμματα και διαχωριστικές γραμμές, καθημερινή αντιπαράθεση, για το ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, μπορεί να εγγυηθεί στο κεφάλαιο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή». «Από τη μια ο γιαλατζί "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ με τις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες του και από την άλλη η "υπεύθυνη" ΝΔ που δήθεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στο λαϊκισμό».

  Σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο δήθεν προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ:

  -Τέσσερα χρόνια και πλέον, με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τώρα με ένα τμήμα τους, πρόσθεσε το δικό του, τρίτο μνημόνιο, μαζί με ένα ακόμα "μεταμνημονιακό" μνημόνιο, σ' αυτά που κληρονόμησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

  -Έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση με το νόμο Κατρούγκαλου, καταδίκασε τους παλιούς και νέους συνταξιούχους να ζουν με συντάξεις πείνας, διατήρησε και ενίσχυσε την εργασιακή ζούγκλα με το χτύπημα της απεργίας, τη νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων, την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό

  -Ετοιμάζεται να απογειώσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της εργατικής λαϊκής κατοικίας

  -Υπέγραψε κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τη Συμφωνία των Πρεσπών, που μοναδικό στόχο είχε όχι τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά το να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, για να ολοκληρωθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωσης τα Δυτικά Βαλκάνια, να ανακοπεί η επιρροή της Ρωσίας ακόμα και της Κίνας στην περιοχή. "Γι' αυτό το ΚΚΕ είπε όχι σ' αυτή τη συμφωνία επειδή είναι ΝΑΤΟϊκή κι έχει και τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, αφού αναγνωρίζει μακεδόνα πολίτη και μακεδονική γλώσσα. Και το όχι του δεν έχει καμιά σχέση με το όχι της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιδραστικού εθνικισμού"

  -Απλώνει το χέρι στα πολιτικά ρετάλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ -και ιδιαίτερα των μνημονιακών του μάλιστα κυβερνήσεων- τα οποία περιμάζεψε για να στήσει τη δήθεν προοδευτική του συμμαχία

  -Υλοποιεί μία προς μία τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.. παραχωρώντας στους ιμπεριαλιστές νησιά, λιμάνια και αεροδρόμια για τις βάσεις τους, τα αεροπλανοφόρα τους ακόμη και τα πυρηνικά τους, μετατρέποντας τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών..»

  Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων δεσμεύσεων προς τις ΗΠΑ, ο κ. Κουτσούμπας ενέταξε και «τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης», στο πλαίσιο όπως είπε της επέκτασης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

  «Η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα είναι μια ακόμα βάση θανάτου και θα ενταχθεί σε σχεδιασμό χρησιμοποίησης ελικοπτέρων και άλλων μέσων, θα αποτελέσει μέρος ενός κατασκοπευτικού δικτύου για την παρακολούθηση της Μαύρης Θάλασσας, εργαλείο στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, στο στρατιωτικό ανταγωνισμό του με τη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Οξεία κριτική άσκησε ο κ. Κουτσούμπας και στη ΝΔ, στην οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δίνει τη δυνατότητα, εξαιτίας της δικής του πολιτικής, να εμφανίζεται και ως δήθεν υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Η ΝΔ η οποία ως κυβέρνηση τότε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, πέρασε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα δικαιώματα του λαού μας». Περιγράφοντας μάλιστα το πολιτικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:

  -Οι μισθοί θα παραμείνουν στον πάτο

  -οι συντάξεις θα συνεχίσουν να ισοδυναμούν με επιδόματα φτώχειας

  -η παραπέρα ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει, όπως και η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.

  «Η ΝΔ με "υπευθυνότητα" εγγυάται, ό,τι ακριβώς και ο "προοδευτικός" ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κινηθεί στις ίδιες ακριβώς ράγες της στρατηγικής της ΕΕ των μονοπωλίων, της στήριξης του κεφαλαίου για να ανάκαμψη των κερδών του, της υλοποίησης των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

  Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ και τη "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ για την περιοχή της Θράκης, του Έβρου και την Αλεξανδρούπολη λέγοντας πως «αναφέρονται μόνο εκεί που και οι δύο μιλάνε για μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. Γιατί και οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, ταυτίζονται στο στόχο αυτό. Κι όταν μιλάμε για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, μιλάμε για μεγάλα συμφέροντα… Στο ερώτημα που εμείς θέτουμε "ανάπτυξη για ποιον", απαντάει η κατασκευή του αγωγού TAP», είπε ο κ. Κουτσούμπας, Διαχωρίζοντας τη θέση του ΚΚΕ, που στον αναπτυξιακό σχεδιασμό προτάσσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. «…Είναι προκλητικό το ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μιας ολόκληρης περιοχής, που διαφημίζεται ως κόμβος μεταφοράς ενέργειας, να μην έχουν πρόσβαση σ' αυτή την ενέργεια… Βέβαια από την κατασκευή του TAP, ωφελημένοι θα βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι… Το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι μόνο όταν ο λαός κατακτήσει πραγματικά τη δική του εξουσία, μπορεί να διασφαλίσει πλέρια και σε σωστή βάση την αμοιβαία επωφελή διακρατική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μόνον όταν έχει χαράξει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και υποδομών, με την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μόνο τότε, τέτοια έργα μπορεί να αξιοποιούνται με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία…».

  Ευθύνες συνολικά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ο κ. Κουτσούμπας και για το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα. «Όλοι τους υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια, οδήγησαν στο κλείσιμό του…Την ώρα που απαξίωναν την ΕΒΖ και την υποχρηματοδοτούσαν, έβρισκαν κονδύλια να χρηματοδοτούν άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, να μειώνουν τους φόρους στα κέρδη» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

  «Ξέρουμε ότι ο Έβρος είναι μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας, αφού είναι η πύλη εισόδου πολλών εξωτικών νοσημάτων και δυστυχώς, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, βρίσκονται κυριολεκτικά σε πλήρη διάλυση… Οι φτωχοί αγρότες, είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ολική καταστροφή αφού υπάρχει πλήρης απουσία κρατικής ευθύνης… Οι εργαζόμενοι στην Αλεξανδρούπολη στη Θράκη, θέλουν να έχουν σταθερή δουλειά, να μη ζουν με την αγωνία…Οι αγρότες θέλουν να πληρώνονται για την παραγωγή τους, θέλουν να μείνουν στη γη τους και να μη πνίγονται από τις υποχρεώσεις, τα χρέη. Όλοι θέλουν να έχουν τα παιδιά τους μια καλή μόρφωση και να μη πληρώνουν γι' αυτή…Θέλουν να έχουν υγεία, ασφάλιση δημόσια και δωρεάν… Θέλουν να ζουν σ' ένα ανθρώπινο περιβάλλον, χωρίς να φοβούνται μη βρέξει και πλημμυρίσουν, μη πιάσει καμιά φωτιά και καούν. Ποια πολιτική δύναμη έχει ένα σχέδιο που να μπορεί να τα εξασφαλίσει όλα αυτά; Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει η ΝΔ; Κατηγορηματικά σας λέμε πως όχι. Μόνο το ΚΚΕ, έχει τέτοιο σχέδιο που απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

  Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα