Επίθεση Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Υπάρχει τρίτος δρόμος για την ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με την ιδεοληψία του κ. Τσίπρα κατά των επενδύσεων ούτε με την ασυδοσία της αγοράς του κ. Μητσοτάκη», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα στο Φόρουμ των Δελφών.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι η συννενόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη, επισημαίνοντας ότι «ο πολιτικός διχασμός ξεκινά από το δήθεν δίπολο κορυφής που έχουν στήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και θέλω να ελπίζω ότι δεν έχει φτάσει σε βάθος στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, μια χώρα που δείχνει στο εξωτερικό ότι σπαράσσεται εσωτερικά, είναι χώρα αποκρουστική για τους επενδυτές».

Ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «εάν είχαν δείξει διαφορετική στάση από την αρχή και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του διχασμού και της πολιτικής σύγκρουσης, θα είχαμε βγει πραγματικά από τα μνημόνια. Ακρίβυνε και καθυστέρησε η έξοδος από την κρίση ακριβώς γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης και όχι της ενότητας. Είναι καιρός να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κατηγόρησε και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πως αρνούνται την Εξεταστική Επιτροπή γιατί τους βολεύει το αφήγημα του «κακού ΠΑΣΟΚ» που ευθύνεται για όλα τα δεινά του τόπου. «Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με καραμανλική συνιστώσα, που είναι πολύ ισχυρή στην κυβέρνησή του. Έτσι κρύβουν τις ευθύνες τους ο ένας πίσω από τον άλλον και επιχειρούν να αφανίσουν την δημοκρατική παράταξη από τον πολιτικό χάρτη: ο ένας διεκδικώντας την αυτοδυναμία για να έρθει ως σωτήρας και ο άλλος για να μπορέσει να κρατήσει δυνάμεις και να εκφράσει δήθεν τον προοδευτικό χώρο μετά την ήττα του στις εκλογές που έρχονται», υπογράμμισε.

Η Φώφη Γεννηματά απαντησε στον κ. Τσίπρα κι όσα ανέφερε στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς που επικαλείται υπάρχει στην Ευρώπη και εκφράζεται από το ΕΣΚ και μπροστάρης είναι ο Φρανς Τίμερμανς και με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Πρόκειται για πραγματικό θράσος όταν είναι οι εκφραστές του λαϊκισμού και όταν συγκυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια με την Ακροδεξιά και εξακολουθούν να στηρίζονται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνουν στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο αδιέξοδο γιατί πλησιάζουν εκλογές και είναι πολύ κοντά στην ήττα του. Δεν έχει επιχειρήματα ώστε να υποστηρίξει το κυβερνητικό έργο του γιατί έχει αποτύχει παντού. Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να φορέσει προ των εκλογών προσωπείο και να παριστάνει τον Κεντροαριστερό.

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν , η κ. Γεννηματά επέκρινε έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Και δεν χρειαζόταν να δούμε την Έκθεση της Κομισιόν, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» . «Εχω προκαλέσει πάρα πολλές φορές Τσίπρα και Μητσοτάκη να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τη Οικονομία στη Βουλή από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ μέχρι σήμερα, ουδείς από τους δύο το δέχτηκε. Γιατί πρέπει να δούμε τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Έστρεψε τα βέλη της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι αντί να προβαίνει σε αλαζονικές εξαγγελίες για κυβερνήσεις συνεργασίας, ας κοιτάξει τα του οίκου του και να μαζέψει τα ..τρία κόμματα που έχει γίνει η ΝΔ.

Για την εκλογική επίδοση του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε αισιόδοξη για τα μηνύματα που διαπιστώνει στις περιοδείες και της συγκεντρώσεις. «Θυμηθήκαμε όλοι τον καλό μας εαυτό. Θέρμη, πάθος, πάρα πολλές γυναίκες και νέοι άνθρωποι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα για τη δημοκρατική παράταξη», είπε.

Σχετικά με τις μετεκλογικές εξελίξεις και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε: «Το πώς και από ποιους θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδείξει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και ουδείς μπορεί να την υποκαταστήσει ή να την προκαταλάβει. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν δύναμη για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας.

Ως προς το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη. Έναν Πρόεδρο που θα ενώνει σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το έθνος Δεν θα πω σημερα την πρότασή μας, όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ