• Καμμένος: Η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας ήταν έργο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

  3:29 πμ, Πέμπτη 21 Φεβ 2019 3:29 πμ, Πέμπτη 21 Φεβ 2019

  "Θα μπορούσε κάποιος να βάλει ως τίτλο της 4ετίας της διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι ουσιαστικά γυρίσαμε τη χώρα προς τις ΗΠΑ και η Ελλάδα έγινε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους σε όλη τη Μεσόγειο" ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ TRT Θεσσαλίας.

  Επισήμανε ότι αυτή η στροφή έχει αποδώσει σε ότι αφορά στην ασφάλεια της χώρας και θα αποδώσει και σε ότι αφορά στην ενέργεια.

  Ανέφερε επίσης ως επίτευγμα της διακυβέρνησης την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, "ως προς την πολιτική απόφαση, καθώς δεν έχει φανεί ακόμα στην τσέπη" της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

  Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι "η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα ήταν έργο των ΑΝΕΛ.

  Αποτιμώντας συνολικά την πορεία των ΑΝΕΛ στα προηγούμενα χρόνια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με την δύναμη του 4% "αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε και με το παραπάνω και αυτό πρέπει να το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός".

  Ερωτηθείς για την Τουρκία ανέφερε κατ' αρχήν ότι η πολιτική της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζεται από ένα "λεκτικό τσαμπουκά που δεν συνοδεύεται πάντα από πραγματική απειλή χρήσης βίας".

  Σημείωσε ότι η Τουρκία χαράσσει μακροχρόνια εξωτερική πολιτική που τηρείται ανεξαρτήτως ηγεσίας και αναφέροντας ότι "είναι δειλοί" πρόσθεσε ότι υποχωρούν "όταν καταλάβουν ότι η Ελλάδα, ότι ο γείτονάς τους είναι αποφασισμένος".

  Ως προς την εξωτερική πολιτική της χώρας επί συγκυβερνήσεως, είπε ότι η κύρια επιλογή που ήταν η στροφή προς τις ΗΠΑ "την χαράξαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα", ενώ η δεύτερη κατά σειράν επιλογή ήταν εκείνη της αμυντικής διπλωματίας με την προσέγγιση της Ελλάδας με Ισραήλ, Ιορδανία και Αίγυπτο δια της Κύπρου.

  Ο κ. Καμμένος είπε ότι εκεί που χώρισαν οι δρόμοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν "η προσπάθεια του έτερου κέντρου, εκείνου της παγκοσμιοποίησης, να περάσει τους σχεδιασμούς του, ιδιαίτερα για τα Σκόπια".

  "Στο "Σκοπιανό" δεν έπρεπε ποτέ η Ελλάδα να αποδεχθεί την παράδοση του ονόματος" είπε, προσθέτοντας ότι η σύνθετη ονομασία erga omnes αποτελεί κοινή θέση και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

  Επανέλαβε ότι έχει αποδείξεις για όσα καταλογίζει στον Ν. Κοτζιά, ενώ χωρίς να αποκρύψει την απογοήτευσή του από την στάση του πρωθυπουργού απέναντι του, τόνισε ότι θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση την αξιοπρέπειά του, ωστόσο "όπου υπάρχουν πολιτικές διαφορές η κόντρα θα είναι σκληρή".

  Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε ότι μια δύσκολη στιγμή του ως υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ήταν το χρονικό διάστημα κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Ανδριανούπολη για την απελευθέρωση των οποίων "εργάσθηκαν πολλοί, ενώ ήταν ο Εμίρης του Κατάρ, κατόπιν δικών μου ενεργειών, που παρενέβη και έλυσε το θέμα", ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστική στιγμή τη μέρα που διασώθηκε "χάρη στην πίστη της", η υπαξιωματικός από την πτώση ελικοπτέρου το 2017 (σ.σ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας) και την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα στον Βόλο, καθώς της το είχε υποσχεθεί.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα