Κόντρα στη Βουλή – Πολάκης: Είσαι playmοbil – Άδωνις: Είσαι σαχλαμάρας – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αφορμή η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη για τη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Την ώρα που μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και αναφερόταν στα δάνεια πολιτικών προσώπων, αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σηκώνοντας το χέρι του.

“Να το χεράκι πάνω. Κουνήθηκε το playmobil” του είπε ο κ. Πολάκης.

Δείτε στο βίντεο στο 4.40′

“Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο. Εκδικάζεται η δική μου αγωγή κατά του κ. Πολάκη για ψεύδη αναφορικά με το δικό μου πόθεν έσχες το οποίο γνωρίζει, γιατί του έστειλα την γνωμοδότηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία, ομόφωνα και με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, έκρινε ότι το πόθεν έσχες μου είναι μια χαρά. Ως προς το δικό μου δάνειο, το πήρα όντας ιδιώτης και πριν εκλεγώ βουλευτής, είναι στεγαστικό, είναι τοκοχρεολυτικό. Είναι στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Αν είναι για τα αυτονόητα να συνεννοούμαστε με λάσπη, δεν θα βγάλουμε άκρη.

Και επειδή ο κ. Πολάκης ενέπλεξε τον κ. Στουρνάρα σε ποινικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη, με βάση τον νόμο που συζητάμε σήμερα του κ. Καλογήρου για το τεκμήριο της αθωότητας, ο κ. Πολάκης θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο γιατί παρεμβαίνει σε ποινική υπόθεση σε εξέλιξη. Ούτε αυτό δεν έχεις καταλάβει και είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα” του απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που έλαβε τον λόγο επί προσωπικού.

Παίρνοντας τον λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Δεν αναφέρθηκα ούτε στα δημοσιεύματα, ούτε στην πολιτική της τράπεζας που δάνεισε τον κ. Πολάκη, ούτε στην εποπτική αρμοδιότητα του κ. Στουρνάρα, αναφέρθηκα σε διάταξη του Ποινικού Κώδικα. Ο νόμος, κύριε Πολάκη, δεν είναι μια ηλιθιότητα, ούτε μία τετριμμένη λεπτομέρεια, άβολη για μερικούς. Ο νόμος είναι νόμος. Κι είπα ότι με βάση αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης, ότι κατέγραψε την συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη χωρίς τη συναίνεσή του, παρέβη μια πολύ συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Αυτό στηλίτευσα, όπως και την έως τώρα παραμικρή αντίδραση από πλευράς Δικαιοσύνης».

«Αυτό που αφορά την Βουλή είναι η διακίνηση συνομιλίας που έχει υποκλαπεί από υπουργό στον κεντρικό τραπεζίτη», ανέφερε από την πλευρά του ο Θ. Παπαθεοδώρου από την ΔΗΣΥ και προσέθεσε: «Πολιτικά μιλώντας, λοιπόν από τη στιγμή που ο κ. Πολάκης τραβάει το θέμα πίσω, ότι δεν έκανε υποκλοπή διότι δεν κατέγραψε κανέναν, θα πρέπει να σβήσει αυτά που έλεγε πριν μία ημέρα, αλλιώς να παραιτηθεί- διότι υπουργός ο οποίος παίρνει τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη και του λέει ότι “θα έρθω εγώ εκεί και θα δεις” δεν είναι υπουργός δημοκρατικής χώρας. Τι θα βρει η Δικαιοσύνη από κει και πέρα είναι δικό της θέμα. Εσείς, κύριε Πολάκη, δεν θα λέτε για τα 16 δισ. του κ. Τσουκάτου, είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν υπάρχουν αυτά. Ψάξτε στους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ που τους έχετε πάρει εκεί. Ψάξτε στα πρώην στελέχη και τα έχετε αποδεχθεί όπως είναι. Να παραιτηθείτε. Κάνετε κακό στη Δημοκρατία».

Ανταπαντώντας ο κ. Πολάκης είπε ότι παραποιήθηκαν τα λόγια του και ο ίδιος δεν είπε ποτέ ότι ηχογράφησε τη συνομιλία, απλώς επιβεβαίωσε το δημοσίευμα. «Έχω τεράστιο μνημονικό και θυμάμαι τι έχω πει πριν 25 χρόνια. Είδατε ότι στήσατε μια συμπαιγνία, την αποκαλύπτουμε και καταπίπτει, τώρα λέτε ότι ηχογράφησα και παρανόμησα. Κι αυτό που είπα στον κ. Στουρνάρα είναι ότι θα έρθω και θα ελέγξω με την ιδιότητα του πολίτη που κατακρεουργήθηκε τρεις μέρες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ