• Ο Μηταράκης στον ΣΕΒΕ

  5:05 μμ, Δευτέρα 16 Ιουλ 2012 5:05 μμ, Δευτέρα 16 Ιουλ 2012

  Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων – Βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας κ. Δημ. Λακασά και συζήτησαν για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών.

  Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την εξωστρέφεια και στην πρόταση του ΣΕΒΕ για την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών. Ειδικά για το θέμα αυτό συζητήθηκε η ανάγκη σύστασης Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας η οποία θα μπορούσε να αναλάβει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες που σήμερα είναι κατακερματισμένες σε διάφορα υπουργεία, όπως επίσης και την συγκέντρωση και διαχείριση των διαθέσιμων πόρων για την εξωστρέφεια.

  Συζητήθηκαν επίσης, η ανάγκη αλλαγής της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας και η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ζητήματα που άπτονται των βεβαιωμένων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις Ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ κ.α. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις του Συνδέσμου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα