Λεβέντης στον Realfm 97,8: Στη Βουλή έχουμε ένα είδος δικτατορίας – Με τον Καμμένο καμία συζήτηση

“Ρουσφετάκι του Τσίπρα, ο μεν Θεοδωράκης ψήφισε Πρέσπες, ο δε Καμμένος είναι ο πρώην συνεταίρος του” δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχετικά με την πιθανότητα να μην διαλυθούν οι Κ.Ο. των δύο κομμάτων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ρώτησα καθηγητές Πανεπιστημίου και μου είπαν ότι μέχρι τώρα δεν δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα ποτέ. Είναι η πρώτη φορά και κανονικά η εφαρμογή του νόμου απαιτεί να χάνει την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού κόμματος, κάποιο κόμμα που δεν έχει πέντε εκλεγμένους υπό τη σημαία του. Τώρα, βέβαια ο Πρόεδρος της Βουλής ότι θέλει κάνει. Ουσιαστικά στη Βουλή έχουμε ένα είδος δικτατορίας ότι θέλουν κάνουν” τόνισε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει να αλλάξει την ατζέντα, αλλά η πληγή του Σκοπιανού είναι πολύ μεγάλη” πρόσθεσε.

“Αν μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο τα πόδια τους πυροβολούν. Ο Οκτώβριος θα είναι χειρότερος για τον Τσίπρα” υπογράμμισε.

“Πάντα, εδώ και 40 χρόνια δεν έχω συνεργαστεί. Με μεμονωμένους ανθρώπους που μου έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα και που τους κρίνω ότι είναι έντιμοι και δεν υπάρχει κίνδυνος προδοσιών, θα το εξετάσω με καλοσύνη. Είμαι πάντα ανοιχτός. Με τον Καμμένο καμία συζήτηση. Η ιδεολογία μας είναι ιδεολογία του κέντρου και ο κ. Καμμένος προέρχεται από τη Δεξιά, είδατε συζήτησε με τον Μπαλτάκο. Έχει καμία σχέση με αυτό ο Λεβέντης ; Χωράει; Απορώ πως το σκέφτηκε. Ο Καμμένος έχει ευθύνη για το Μακεδονικό, μπορούσε να την έχει ρίξει την κυβέρνηση πριν πάει ο Κοτζιάς με τον Τσίπρα. Και να μην έβγαιναν οι αριθμοί να έφευγε. Συμμαχείς με αυτόν που πάει να προδώσει; Τι πάει να πει δεν έβγαιναν οι αριθμοί;” ανέφερε.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία με Θεοδωράκη, τον Θεοχαρόπουλο και Γεννηματά είπε “Τώρα που ψήφισαν Πρέσπες δεν μπορώ με αυτούς τους πρώτους δύο. Τον Θεοδωράκη τον εκτιμούσα αλλά με τα ήξεις αφήξεις και ειδικά την ψηφοφορία των Πρεσπών αποκλείεται κάθε συνεργασία. Η Γεννηματά δεν μας έχει φερθεί καλά. Πήρε έναν βουλευτή που βγήκε με λίστα τον Καρρά και δεν έπρεπε να του δώσει στέγη. Μας πρόδωσε και η Γεννηματά του έδωσε στέγη, πως μπορώ να συνεργαστώ τώρα εγώ; Θα δώσουμε τη μάχη”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ