Γ.Γ Μεταφορών: Το νομοσχέδιο απέδειξε την αδικαιολόγητη αποχή των εξεταστών- Είναι ώρα να επιστρέψουν στη διαδικασία

Για ”αδικαιολόγητη αποχή” των εξεταστώνέκανε λόγο στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

«Η κατάθεση του σχεδίου Νόμου στη Βουλή απέδειξε το αδικαιολόγητο της αποχής των εξεταστών γιατί ό,τι είχαμε πει από τον Μάϊο για την αναδρομική καταβολή περιλαμβάνεται μέσα στο νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρδας.

Ερωτηθείς για τον αυξημένο αριθμό υποψηφίων οδηγών οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα, ο κ. Βούρδας απάντησε πως «θεωρούμε ότι είναι πια η ώρα να επιστρέψουν οι εξεταστές στη διαδικασία. Προς το παρόν, με το υφιστάμενο σύστημα μέχρι να ψηφιστεί ο Νόμος και μετά ακολουθώντας τις μεταβατικές διατάξεις που μειώνει και τον αριθμό των εξεταστών που απαιτούνται και παρέχεται η δυνατότητα να κυλήσει πιο γρήγορα και πιο ομαλά η διαδικασία».

Μάλιστα, ο κ. Βούρδας επισήμανε ότι στο νέο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών «δεν θα υπάρχει μέσα στο όχημα η παρουσία εκπαιδευτή. Υπάρχει πρόβλεψη για ειδικό ασφάλιστρο σε σχέση με το όχημα και τον υποψήφιο οδηγό που ήταν κενό».

Αναφερόμενος στη διαδικασία επανεξέτασης για την κατηγορία 74+ , ο κ. Βούρδας τόνισε ότι «είναι κάτι που έχει θεσμοθετηθεί από τον Μάρτιο του 2018 και θα πρέπει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας σε σχέση με τα πιστοποιητικά υγείας και τον τρόπο διεξαγωγής όλης αυτής της διαδικασίας. Προστίθεται ότι θα πρέπει να αποδειχθεί και η οδηγική ικανότητα για αυτές τις κατηγορίες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ