Η μάχη στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Στις 14:30 η ψηφοφορία

Στις 14:30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί τελικά η προγραμματισμένη για την Πέμπτη το βράδυ ψηφοφορία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε αρχικά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης τονίζοντας ότι η Βουλή θα δώσει το περιθώριο να μιλήσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο των ομιλητών.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Βουλή, εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους μετατέθηκε η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και αύριο, με απόφαση της σύσκεψης του Προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου κ. Νικολάου Βούτση. Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν μιλήσει μόνον οι μισοί περίπου από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων Υπουργών και Πολιτικών Αρχηγών.

Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν την Παρασκευή το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι απ’ όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ