Την Τρίτη στην Ολομέλεια η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την Τρίτη, στις 10 το πρωί με ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει στη Βουλή η διήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι κάνοντας ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ώστε η συνεδρίαση να αρχίσει αύριο στις 10 το πρωί και να ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση θα είναι οργανωμένη, κάτι που σημαίνει ότι όσοι τοποθετηθούν θα επιλεγούν από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να μιλήσουν δύο φορές κατά τη διαδικασία, τόσο μετά από την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού όσο και το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης αποφασίστηκε και το πάγωμα της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αντιπολίτευση ζήτησε εξ αρχής ακύρωση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης και απώλειας δεδηλωμένης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έδειξε να απορρίπτει το επιχείρημα υποστηρίζοντας πως η δεδηλωμένη δεν έχει χαθεί και πως η κυβέρνηση απλώς ζητά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης.

Αποδέχθηκε όμως να μετατεθεί για την Πέμπτη η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες ο χρόνος να προετοιμαστούν καλύτερα για την αυριανή διαδικασία.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ