Σπίρτζης στον Realfm 97,8 για Καμμένο: Είναι άλλο φεύγει από την κυβέρνηση και άλλο δεν την στηρίζει

“Οι απόψεις των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι γνωστές και η θέση για το όταν έρθει ο χρόνος να πάει η συμφωνία στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι μπαίνει τέτοιο θέμα. Είναι απόλυτα καθαρά και διάφανα όλα, επομένως δεν μπαίνει τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον” δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζηςστον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το αν βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος σε πορεία διαζυγίου με την κυβέρνηση.

“Είναι άλλο φεύγει από την κυβέρνηση και άλλο δεν στηρίζει την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν θα κινηθούν στη λογική του να συμπλεύσουν με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη και είναι διατυπωμένο από τους ίδιους” συμπλήρωσε.

“Το ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής. Θα το δούμε. Είναι ωραίο να βγαίνει κάποιος και να λαϊκίζει εναντίον της συμφωνίας και τελείως διαφορετικό να κάνει τα πάντα και είναι δική μου εκτίμηση αυτό για να καταγγέλλει την κυβέρνηση και να περάσει η συμφωνία, λέγοντας μάλιστα ότι διαφωνεί με τη συμφωνία. Άρα, η συμπεριφορά της ΝΔ μέχρι τώρα δεν έχει δείξει το δεύτερο, επί της ουσίας έχει δείξει το πρώτο. Η ΝΔ κρατά μια στάση που δεν σχετίζεται με τα εθνικά θέματα, δεν σχετίζεται με τη θέση της χώρας γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών, σχετίζεται με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και την εσωτερική συνοχή της, που φαντάζομαι ότι δεν είναι η πιο φερέγγυα στάση, η βέλτισtη στάση που οφείλει ένα κόμμα να έχει” ανέφερε.

“Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα και δεν νομίζω ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίζουν τα νομοσχέδια που θα έρχονται στο κοινοβούλιο” σχολίασε.

“Αν κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφωνούν είτε με την κεντρική γραμμή που έχει το κόμμα τους σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών είτε με την κεντρική στάση που έχει το κόμμα των ΑΝΕΛ σε σχέση με την κυβέρνηση, αυτό δεν είναι ούτε στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και πρακτική να πάρουμε βουλευτές από τους ΑΝΕΛ. Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι, στελέχη των ΑΝΕΛ, που δημόσια δεν συμφωνούν με την κεντρική στάση που έχει το κόμμα. Αυτά συμβαίνουν, θεωρώ επίσης ότι ένα μεγάλο κομμάτι βουλευτών της ΝΔ αν τους ρωτούσαμε ποια είναι η θέση τους για τη συμφωνία θα απαντούσαν υπέρ και το ίδιο ισχύει για το ΚΙΝΑΛ” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ