Νέα δήλωση Τοσουνίδη για Κουίκ: Περιέγραψα γεγονότα – Δεν προανήγγειλα πειθαρχικά μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Με τον Τέρενς κινηθήκαμε όλοι μαζί από το 2012.Περιέγραψα γεγονότα, δεν προανήγγειλα, ούτε ανήγγειλα πειθαρχικά μέτρα που έχουν ληφθεί. Στον δικό μας πολιτικό φορέα δεν έχουμε την κουλτούρα των πειθαρχικών μέτρων», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Ήταν μία περιγραφή την ώρα που σε όλη την Ελλάδα οι ΑΝΕΛ, στελέχη και ψηφοφόροι μας, συνεχίζουμε να αποτελούμε ένα αδιάσπαστο μέτωπο που μέχρι τώρα στήριξε μία κυβέρνηση που παρήγαγε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο αλλά και τώρα μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις χρειάζεται ο καθένας να πάρει τη θέση του, σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλει να τοποθετηθεί. Έτσι λοιπόν, επισήμανα ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθει κανείς ότι δηλώσεις, στάσεις , συμπεριφορές απομακρύνουν κάποιους. Θα πρέπει να αποφασίσουμε από ποια πλευρά θα σταθούμε, αυτό εξέπεμψα σε μήνυμα, πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι , «αυτό αφορά τον καθένα από εμάς που αποτελούμε μία μονάδα στο μεγάλο σύνολο των ΑΝΕΛ. Θα ήθελα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι των ανθρώπων που μας πίστεψαν, έναντι των ανθρώπων που αναλάβαμε τη δέσμευση, έναντι της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε και τώρα και για το ζήτημα να μη δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τοσουνίδης σχολίασε ότι « οι ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαροι και συνεπείς. Χαρακτηριζόμαστε από την υπεράσπιση της αλήθειας και τη συνέπειά μας. Είπαμε ότι όταν θα έρθει η ώρα εμείς θα ενεργήσουμε με όλα αυτά που συνταγματικά επιτρέπεται. Ο Πάνος Καμμένος είπε αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση, αφήνουμε τους κυβερνητικούς θώκους και αποσυρόμαστε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό είναι πολύ καθαρό και δεν έχει σκιές, μακάρι και άλλες πολιτικές δυνάμεις να είναι τόσο ξεκάθαρες με τη στάση τους».

Για το αν θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε: «Δεν μπορεί μονίμως να εγκαλείται η πλευρά των ΑΝΕΛ που πολλαπλώς έχει δώσει πλάτη για να στηριχτεί αυτή η κυβέρνηση. Οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως άμεσος ή έμμεσος τρόπος αναγνώρισης συμφωνίας τέτοιου είδους για την ονομασία του γειτονικού κράτους,εμείς θα απαντήσουμε όχι. Η απόσυρσή μας από την κυβερνητική πλειοψηφία, ως μήνυμα που εξέπεμψε ο Πάνος Καμμένος, ήταν πολύ καθαρό και έχει παραληφθεί».

«Δεν δεσμευόμαστε από διαχωριστικές γραμμές. Όπου αναζητήσουμε και βρούμε το καλό για τον τόπο, για το λαό μας, θα το στηρίξουμε. Οι ΑΝΕΛ είναι κίνημα πολιτών, είναι ένας πολιτικός φορέας που δεν συμφωνήθηκε από επώνυμους, από ανθρώπους που κατέχουν το κεφάλαιο. Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε στην κοινωνία από τους ίδιους τους πολίτες . Παραμένει λογικό ένα τέτοιο εγχείρημα πολλοί να θέλουν να το σταματήσουν, ευτυχώς δεν το έχουν καταφέρει. Σε όσους πιστεύουν ότι με δημοσκοπήσεις, με απειλές, με συκοφαντίες ότι θα μας σταματήσουν, θα επιβεβαιώσουμε και πάλι στην κάλπη το ένα και μοναδικό: Ότι στηριζόμαστε στους πολλούς, τους ανώνυμους πολίτες αυτής της χώρας», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Έλενας Κουντουρά για το δήμο της Αθήνας, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε ότι « θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά για όλους όσους ζουν στην Αθήνα, άνθρωποι άξιοι και αποτελεσματικοί όπως η Έλενα Κουντουρά να βρεθούν στον δημαρχιακό θώκο».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ