Έφη Αχτσιόγλου: Από 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν οι συντάξεις 600.000 πολιτών – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η υπεράσπιση της Εργασίας στη Νέα Εποχή», στο πολιτιστικό κέντρο Εύοσμου, απηύθυνε ομιλία η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, όπου δήλωσε ότι από 1η Ιανουαρίου του 2019 θα αυξηθούν οι συντάξεις σε 600.000 συνταξιούχους.

Όπως σημείωσε η ίδια, σύμφωνα με το thestival.gr, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η χορήγηση αυξήσεων σε 600.000 συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ επανέλαβε ότι από 1/1/2019 θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και θα καταργηθεί ο υποκατώτατος.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια που θα υπάρξει εντός του 2019 αύξηση μισθών και αύξηση συντάξεων», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη μάχη να ανταποκριθούμε σε ένα μεγάλο χρέος προς την κοινωνία. Αισθανόμαστε πολιτική δέσμευση να μην είναι η έξοδος από τα μνημόνια μια τυπική διαδικασία, αλλά να είναι μια διαδικασία στήριξης και βελτίωσης του εισοδήματος τους», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου, «ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει και το αποδεικνύει ο προϋπολογισμό του 2019», ο οποίος όπως πρόσθεσε είναι επεκτατικός. «Μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, δημιουργήσαμε 300 νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε. Η υπουργός Εργασίας άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι « η αντιπολίτευση ποντάρει σε μια καταστροφή που ποτέ δεν έρχεται. Τώρα λένε ότι μειωθεί το αφορολόγητο. Θα διαψευστούν και σε αυτό υπογράμμισε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο δήμαρχος Κορδελιού- Εύοσμου, Πέτρος Σούλας, και ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ