Θεοδωράκης στον Real fm 97,8: Με τον νόμο του ο κ. Παρασκευόπουλος μετέτρεψε τους δικαστές σε γραμματείς

“Έχω εκπλαγεί από τα τεράστια ψέμματα που συνεχίζει να εκστομίζει ο κ. Παρασκευόπουλος. Ο κ. Παρασκευόπουλος με τον νόμο του έκανε δύο πράγματα: έδωσε το δικαίωμα της υπό όρους απόλυσης λόγω αναπηρίας σε αυτούς που έχουν είκοσι χρόνια φυλάκιση και το δεύτερο που είναι σοβαρότερο και το έχουν καταγγείλει και οι δικαστές είναι ότι με τον νόμο του ο κ. Παρασκευόπουλος μετέτρεψε τους δικαστές σε γραμματείς”,δήλωσε μεταξύ άλλων στον Realfm 97,8 ο επικεφαλής του κόμματος ”το Ποτάμι” Σταύρος Θεοδωράκης.

“Αυτό αποφάσισε ο κ. Παρασκευόπουλος, βοηθώντας τους πολύ πλούσιους και τους πολύ δικτυωμένους. Αποδεικνύεται ότι με την υπόθεση Φλώρου υπάρχει πολύ έδαφος. Ο κ. Παρασκευόπουλος πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία γιατί έχει πανελλήνιο ρεκόρ: τροποποίησε με έναν νόμο πολλές διατάξεις προς το χειρότερο.”, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι ”επειδή είδα τον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να φέρεται η κ.ο του Ποταμιού θα δώσει απάντηση αναλυτικά τα λάθη του κ. Παρασκευόπουλου στην ανάγνωση της πραγματικότητας”.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Βαξεβάνη – Ζαχαράκη, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: ”μου κάνει εντύπωση ότι ένας πάρα πολύ αυστηρός δημοσιογράφος θίχτηκε από μία αναφορά στην τηλεόραση. Με τις λέξεις που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Βαξεβάνης για αυτούς που θεωρεί πολιτικούς του αντιπάλους θα μπορούσαν να γίνουν πολλές μηνύσεις, πολλές αγωγές. Δεν θεωρώ ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να αντιμετωπίζονται με το να φωνάζει ο καθένας τον αστυνόμο να πιάσει τον διπλανό μας”.

“Υπάρχει μία πόλωση για πράγματα που είναι ασήμαντα και δευτερεύοντα, ενώ τα προβλήματα της χώρας συνεχίζουν να είναι μεγάλα. Τα μείζονα θέματα της χώρας, για άλλη μία φορά, είναι στην άκρη, δεν τα αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα και σκιαμαχούμε για δευτερεύοντα πράγματα”, εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ”εκεί όλοι, θα τα υποσχεθούν όλα, σε όλους. Πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι μετά τις 20 Αυγούστου, τέλειωσαν δεν τέλειωσαν τα μνημόνια, είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο . Το επόμενο στραβοπάτημα της χώρας, δεν θα βρει συμμάχους στην Ευρώπη”.

“Θα έπρεπε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εισφέρουν σε ένα εθνικό πρόγραμμα για το πως δεν θα βρεθούμε αντιμέτωπες με μικρές ή μεγάλες χρεοκοπίες”.

Με αφορμή τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τις αλλαγές ”προτάσεις βιαστικά διατυπωμένες” οι οποίες “αποσκοπούν στο να έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη”.

“Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι μία ανακοίνωση ενός υπουργού τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ακουστούν περισσότερες απόψεις από ανθρώπους που γνωρίζουν και να καταλήξουμε σε μία σωστή εκπαιδευτική πολιτική με αξιολόγηση καθηγητών, αριστεία και την ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων. Την ώρα που φεύγουν τα παιδιά για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ακόμα και στα Τίρανα , είναι ντροπή για την Ελλάδα να μη δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε μη κρατικά πανεπιστήμια”, τόνισε.

“Ως ποτάμι θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα όπως πιστεύουμε ότι είναι, με μία μεγάλη αυστηρότητα απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που από ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος, λάθη που έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις και τα αναπαράγουν στις χειρότερες μορφές τους”, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ