Κουτσούμπας από τη Νέα Μάκρη: Δεν συμβιβαζόμαστε εν έτει 2018 να χάνονται άνθρωποι από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Μάκρη μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας πως «είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα, δεν συμβιβαζόμαστε εν έτει 2018 να χάνονται άνθρωποι από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες», εκφράζοντας ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη του κόμματος «στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, που έχασαν κόπους μιας ζωής, που πάνω απ’ όλα έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ στην περιοχή να είναι στην πρώτη γραμμή ενισχύοντας την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τα σωματεία και τις άλλες λαϊκές οργανώσεις καθώς και τον διεκδικητικό αγώνα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε στην ομιλία του διεκδικητικό πλαίσιο από την κυβέρνηση, και την περιφερειακή και τοπική διοίκηση και συγκεκριμένα:

– Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς.

– Να υπάρξουν μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται.

– Άμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο κ.λπ.

– Απορρύπανση της περιοχής, γιατί αυτό που έχει μείνει δεν είναι αθώα στάχτη, είναι δηλητήριο.

– Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, μετρήσεις και να υλοποιηθούν τώρα έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανής μόλυνσης του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.

– Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κέντρων Υγείας Ραφήνας, Νέας Μάκρης, με μόνιμο προσωπικό και μέσα.

– Λήψη ειδικών μέτρων για τα σχολεία της περιοχής, με στήριξη παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών, εν όψει της χρονιάς που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

– Κατασκευή σύγχρονου οικισμού με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

– Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων των πληγέντων.

– Λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης εργαζομένων και επαγγελματιών που έχουν χάσει τη δουλειά τους.

– Πάγωμα όλων των χρεών σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΟΤΑ, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

– Καθαρισμός και προστασία του πευκοδάσους του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους.

– Να σταματήσει κάθε σχεδιασμός για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που θα βάλει ταφόπλακα στην περιοχή. Να αποδοθεί ο χώρος αυτός στους κατοίκους για τις ανάγκες πολιτισμού και άθλησης.

– Άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και η ανεπάρκεια των κυβερνητικών υποσχέσεων για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, αποτελούν μια πραγματικότητα «που δεν μπορεί να κρύψει κανένα επικοινωνιακό κόλπο», ούτε «η κυβερνητική προπαγάνδα που επιδιώκει να στήσει πάνω στα αποκαΐδια τα παραμύθια περί δήθεν ‘νέας εποχής’ και «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ