Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον τρέχει πίσω από τις εξελίξεις – Ούτε νομιμοποιείται, ούτε δικαιούται να μιλάει με βάση τα αποτελέσματα του 2015

«Η κ. Γεννηματά , εγώ, ο κ. Βενιζέλος έχουμε μια δομημένη αντιδεξιά ρητορική. Είμαστε δομημένοι πολιτικά άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουμε σχέση με τη δεξιά, για πολλούς ιστορικούς και ιδεολογικούς λόγους. Κυβερνήσαμε μαζί με τον κ. Κουβέλη, κυβερνήσαμε μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Σαμαρά όταν η χώρα ζητούσε ενότητα και το είχε ανάγκη. Εμείς προσφέραμε ενότητα είτε ήμασταν πρώτοι, είτε δεν ήμασταν στις εκλογές. Αυτή είναι η πρώτη πλευρά της απάντησής μου προς τον κ. Παπαδημούλη. Από ποια πλευρά του πολιτικού σκηνικού και της πολιτικής γεωγραφίας της Ευρώπης μιλάει ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα όχι από την αριστερά, το κέντρο και τη δεξιά. Το κόμμα αυτό δεν έχει έρμα και δεν έχει σημείο στην πολιτική γεωγραφία της Ευρώπης. Είναι ένα κόμμα λαϊκίστικο που ταυτίζεται με το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τη συκοφαντία, τη δημαγωγία» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, ούτε νομιμοποιείται και ούτε δικαιούται να μιλάει με βάση τα αποτελέσματα του 2015. Είμαστε στο 2018 και είναι ένα κόμμα που θα συντριβεί και θα ταπεινωθεί στις εκλογές, ένα κόμμα που βάζει πάνω απ΄όλα τα συμφέροντα του ακόμα και από τη ζωή των ανθρώπων. Ένα κόμμα σαν αυτό του Νικολά Μαδούρο δεν ανήκει ούτε στην αριστερά, ούτε τη δεξιά, ούτε το κέντρο» πρόσθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δίνουν μια μάχη ταμπέλας. Αυτή τη μάχη την έχουν χαμένη. Εμείς δεν είμαστε η πολιτική δύναμη που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια. Η χώρα οδηγήθηκε εκεί από τον Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009. Το “λεφτά υπάρχουν” ήταν μια αξιολόγηση της πολιτικής Καραμανλή. Έχουμε κάνει λάθη με στελέχη μας, έχουμε τιμωρηθεί και έχουμε καταγράψει ένα προς ένα όσα κάναμε. Από εκεί που μας είχαν ξεγραμμένους, η Παράταξη σηκώθηκε στα πόδια της. Η κ. Γεννηματά άσκησε την αυτοκριτική της. Συνεπώς ούτε κατηγορήσαμε κανέναν ούτε επιχειρήσαμε να ανεβάσουμε τη δύναμή μας καθυβρίζοντας».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Facebook o βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «δεν έχω ανοιχτές συζητήσεις με τον κ. Πολάκη. Εδώ και τρία χρόνια όταν υπήρξε ένας διάλογος στη Βουλή είχα πει ότι θα μιλήσουμε υπό άλλους όρους και γι αυτό ποτέ μου δεν έχω ασχοληθεί με όσα λέει και κάνει. Από την Ιθάκη ο κ. Τσίπρας εξαπόλυσε τα νέα του βέλη κατά πολιτικών του αντιπάλων δημοσιογράφων και ΜΜΕ, μίλησε για τραπεζίτες που έγιναν πολιτικοί και για πολιτικούς που έγιναν τραπεζίτες, ξεχνώντας ότι ο ίδιος έχει διορίσει ως επικεφαλής τραπεζών δύο πρώην υπουργούς, τον κ. Ρουμελιώτη και την κ. Κατσέλη, ξεχνώντας ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Ζολώτα».

«Ο Πρωθυπουργός προδιέγραψε ένα οκτάμηνο προεκλογικό με βάση τις απειλές και τις συκοφαντίες. Θα πρέπει να ξέρουν ότι θα κάνουν εκλογές με εκατό φέρετρα. Όταν συνέβη το προειδοποιημένο κακό από το Σάββατο της μαύρης Δευτέρας 23ης Ιουλίου, ο ένας από αυτούς ήταν στη Μύκονο, ο άλλος ήταν στην Άνδρο. Οι εκλογές θα είναι πολύ σκληρές και έτσι όπως διαλέγουν να πολιτευτούν, έτσι θα πολιτευτούν και οι αντίπαλοί τους στους οποίους συγκαταλεγόμαστε και εμείς» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ