Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο από την τραγωδία στο Μάτι, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα Μνημόνια- ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι λάθος, είναι επιλογή από την πλευρά της ΝΔ, να θέλει με τις παραιτήσεις που έχουν σημειωθεί να πει ότι ενώ υπάρχουν ευθύνες εσείς λέτε ότι δεν υπάρχουν. Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα με τα όσα λέει και τα όσα πράττει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ. «Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;» διερωτήθηκε.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας και αυτό που συνέβη στο Μάτι και ειλικρινά σας το λέω πως δεν θέλω να συμψηφίσω ούτε να αντιρροπήσω κάτι. Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός που θα συμβεί στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη – σε άλλο επίπεδο – των οκτώ Μνημονιακών ετών εξέρχεται. Προχθές αποδεσμεύθηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. ευρώ, διαμορφώνεται το λεγόμενο “μαξιλάρι” για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ούτε κανείς να τα αποσιωπά ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να τα εκμεταλλεύεται πολλές φορές με έναν απαράδεκτο και χυδαίο τρόπο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης «η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι επιχειρεί ή το πέτυχε να αποκρύψει τον αριθμό των νεκρών. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μια αντιπολίτευση; Κρύβονται οι νεκροί; Και γιατί να το κάνει η κυβέρνηση. Έλεγαν αρχικά δώστε ονόματα. Δεν έχουν πάρει είδηση ότι δεν μπορούν να δοθούν ονόματα διότι πρόκειται για την ανάγκη προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα; Εδώ επανερχόμαστε σε αυτό που έλεγα πριν για το ότι η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται».

Από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων, που έχουν τελεσεδίκως χαρακτηριστεί παράνομα, θα γίνουν με τους κανόνες της νομιμότητας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης , ενώ σημείωσε πως η παρανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη νομιμότητα.

Ο κ. Κουβέλης είπε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης και πως θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν τελεσιδικίσει, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος έχει αντίρρηση και έχει τη δυνατότητα ένδικων μέσων μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 15 ημερών. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής σε μακρόχρονες διαδικασίες. Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της κυβέρνησης είναι να αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ, Κουβέλης επανέλαβε ότι αυτές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Τέλος απαντώντας σε ερώτηση με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης είπε ότι «εξέλιξη επί του παρόντος δεν υπάρχει. Εμείς συνεχίζουμε τις πιέσεις και σε όλα τα όργανα της Ευρώπης, στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά οι διεκδικήσεις μας είναι συνεχείς. Ο Ερντογάν κρατάει τον Αμερικανό πάστορα με όσες πιέσεις του ασκούν οι ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος πάστορας είναι ο θρησκευτικός ηγέτης που τον ακολουθεί ένα τεράστιο κύμα πιστών. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτησή τους ως στοιχείο εξωτερικής πολιτικής».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ