Δήμαρχος Ραφήνας στον Realfm 97,8: Δεν θα έπαιρνα την οικογένεια μου αν μου είχαν πει για εκκένωση; Τους διέσωσαν μετά από 5 ώρες από τη θάλασσα

“Αυτό το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας σύμφωνα με στοιχεία που θα καταθέσω στον ανακριτή συγκλήθηκε σε χρόνο, ήρθε το mail 7:56 και 8:00 έπρεπε να είναι στην Παλλήνη στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής για να γίνει η συγκέντρωση. Ένα mail που βγαίνει 7:56 και θέλει να βρεθούν οι άνθρωποι στις 8 είναι εφικτό από χρόνους και δεν είναι εφικτό από δυνατότητα εμείς επιχειρούσαμε στη φωτιά. Και να το έπαιρνα το Mail, και μία ώρα πιο πριν να το έπαιρνα πάλι δεν θα ήμουν εκεί γιατί επιχειρούσαμε στο Μάτι, η φωτιά έκαιγε το Μάτι από τις 6:45″ δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Realfm 97,8, στον Νίκο Στραβελάκη.

“Επιχειρούσαμε μέσα, εμείς δεν αποσύραμε δυνάμεις, μετατοπίσαμε δυνάμεις σε άλλο μέτωπο, σώσαμε ανθρώπους, γι’αυτό στο Δήμο μου οι νεκροί είναι μονοψήφιος αριθμός. Τα τραγικά περιστατικά έγιναν στο Μάτι” συμπλήρωσε.

“Αυτό το πρακτικό είναι πλαστό, νομικά είναι πλαστό όταν αναφέρει μη πραγματικά περιστατικά. Αν ξεκινήσουμε από την τέταρτη σελίδα αναφέρεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη. Η φωτιά ξεκίνησε από την Νταού Πεντέλης. Δεν έγινε με σκοπιμότητα, έγινε λόγω έλλειψης γνώσης αυτού που κάνει την αναφορά. Στη σελίδα έξι αναφέρεται ότι υπήρξε μια συνάντηση στον επιχειρησιακό χώρο σε απροσδιόριστο χώρο και χρόνο, γιατί όταν ο χώρος και ο χρόνος γίνεται συγκεκριμένος υπάρχουν βίντεο και όλα τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, εγώ δεν συμμετείχα σε καμία συνάντηση, ούτε όλοι μαζί, ούτε με κανέναν από αυτούς κατά μόνας. Δεν μίλησα ούτε με κάποιον της Πυροσβεστικής, οι δυο μας, ούτε με την κ. Τσούπρα βρέθηκα. Το κοντινότερο που βρέθηκα κάποια στιγμή με την κ. Τσούπρα ήταν σε απόσταση δύο μέτρων και δεν μιλήσαμε γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Επομένως, ούτε με τον αρχηγό της Αστυνομίας όπως αναφέρεται, ούτε με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας” ανέφερε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Χιώνης του είπε να φύγει ο κόσμος απάντησε “Όχι, κατηγορηματικά. Είναι απλό. Μπορώ να το αποδείξω γιατί έχω τις ένορκες μαρτυρίες και των κατοίκων της περιοχής αλλά και του ανθρώπου που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Εγώ δεν ήμουν στο επιχειρησιακό κομμάτι της Πυροσβεστικής. Δεν μπορούσα να πλησιάσω, ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος, και ήμουν κάτω από το επιχειρησιακό κομμάτι. Επομένως, αν γινόταν αυτή η συνάντηση θα γινόταν έξω από το επιχειρησιακό τμήμα της Πυροσβεστικής που ήμουν μαζί με άλλους ανθρώπους. Εγώ, έχω μαρτυρικές καταθέσεις έγγραφες ότι ποτέ δεν συναντήθηκα με κανέναν από αυτούς” τόνισε.

“Αν διαβάσετε, δεν αναφέρει ότι ακόμα και αν αυτό που έλεγε η παράγραφος ήταν αλήθεια, ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης, λέει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα μέτωπα της φωτιάς. Αν υποθέσουμε ότι προφορικά το είπαν σε εμένα, το είπαν και στον άλλον δήμο μιλητά; Το Μάτι ανήκει στον Μαραθώνα και το μεγαλύτερο μέρος του Βουτζά” υπογράμμισε.

“Εγώ μπορώ και κυκλοφορώ και στον δήμο μου και στον γειτονικό δήμο Μαραθώνος άνετα και με αγκαλιάζουν οι κάτοικοι. Όλοι αυτοί που λένε τα υπόλοιπα αν θέλουν μπορούν να κάνουν μια βόλτα. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά” είπε ο κ. Μπουρνούς.

“Όλοι αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε δεν ήταν στο σημείο. Υπήρχαν ειδικές συνθήκες, ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς με φλόγες 20 μέτρων. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, δεν ήταν ανεπάρκεια της Πυροσβεστικής ότι η φωτιά ξέφυγε, ήταν τέτοιες συνθήκες”.

“Από 6:45 είχε καεί το Μάτι. Μπήκαμε μέσα στο Μάτι για να στείλω τα τμήματά μου. Αυτοί που παρευρίσκονται στο Συντονιστικό Όργανο δεν είναι στο χώρο των επιχειρήσεων. Η πυροσβεστική υπηρεσία λείπει, η αστυνομία λείπει, η εκπρόσωπος του Δήμου Μαραθώνα που ήταν εκεί, δεν είδα κάποιον εκπρόσωπο του δήμου Μαραθώνα στη φωτιά” ανέφερε.

“Η Πυροσβεστική μπήκε μετά τις 7 στο Μάτι αφού πέρασε η φωτιά και σωστά δεν μπήκαν, αυτό που έκανα εγώ ήταν αυτοκτονία” συμπλήρωσε.

“Λένε ότι μου είπαν για εκκένωση, δεν θα έπαιρνα την οικογένεια μου; Η γυναίκα μου με τα παιδιά και τους γονείς της μπήκαν στη θάλασσα. Τους διέσωσαν μετά από 5 ώρες από τη θάλασσα, ήταν καμένη από τη μέση και επάνω όχι από τη φωτιά από το κύμα θερμότητας. Μετά σε κάθε έκρηξη από τα αυτοκίνητα, ερχόταν νέο κύμα θερμότητας” περιέγραψε.

“Γίνανε λάθη στην αρχή. Εγώ θα περιγράψω την πραγματικότητα στον εισαγγελέα. Υπάρχουν διαφορετικά περιστατικά από αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα. Όταν κάποιος κάνει ανακοινώσεις μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση, οφείλει να είναι ακριβής. Δεν θεωρώ ότι υπήρξε ανεπάρκεια επιχειρησιακή, θεωρώ ότι υπήρχε ανεπάρκεια στο κομμάτι της ορθής επικοινωνίας” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ