Σπίρτζης: Αρχίζει έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι

Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είπε ότι στην περιοχή υπήρχαν πολυτελή σπίτια και κτίρια ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο υπουργός απάντησε ότι «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει, εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια». Κατηγόρησε ωστόσο την αξιωματική αντιπολίτευση για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στις εκπομπές του οποίου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν.

Ο κ. Σπίρτζης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.

«Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με περισσότερους από 340 μηχανικούς.

Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρείες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ