Κοντονής στον Realfm 97,8: Απολύτως θετικό να έχουμε διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, για το προσφυγικό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, επομένως πρέπει να δοθεί λύση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως βοηθούν οι διακρατικές συμφωνίες των κρατών μελών που εμπλέκονται στη λύση του προβλήματος. Θεωρώ απολύτως θετικό το να έχουμε διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες, με μεγάλες χώρες όπως είναι η Γερμανία, από τις συμφωνίες αυτές θα επωφεληθούμε διότι θα ρυθμιστεί κάτι που είναι αρρύθμιστο. Αν δεν έχουμε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που θα είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων κρατών μελών της ΕΕ, σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων εκτός ΕΕ, αυτό το έχει ανάγκη η χώρα και πρέπει να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν για να έχουμε μια στέρεη νομική βάση πάνω στην οποία θα πατάμε για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Δεν μπορεί η Ελλάδα να το σηκώσει μόνη της και εξ αυτού του λόγου χρειάζεται η συνεργασία και η συνέργεια άλλων κρατών” ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό τόνισε ότι “Ότι σωστό κάνει μια κυβέρνηση δεν προσδίδεται σε πολιτικό κόστος, αλλά σε πολιτικό όφελος. Αυτή η συμφωνία θεωρώ είναι απολύτως θετική και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα στα πλαίσια μιας συμφωνίας πάντοτε”.

“Το ισοζύγιο είναι θετικό και θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα καταγραφεί η θετική πρωτοβουλία που πήρε η κυβέρνηση, που θα αποφέρει και πολιτικό όφελος” συμπλήρωσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια υποχρέωση αυτή την ώρα να κάνει γνωστό στους πολίτες και ιδίως στους πολίτες της Β. Ελλάδας, που έχουν μια αυξημένη ευαισθησία για αυτό το ζήτημα, τι διαλαμβάνεται στη συμφωνία γιατί υπάρχει μεγάλη συσκότιση και αρνητική προπαγάνδα. Εκ μέρους δε αυτών που προπαγανδίζουν ότι είναι μια κακή συμφωνία, απόδειξη είναι το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα Σκόπια” είπε ο κ. Κοντονής.

Ανφορικά με το κεντρικό θέμα της Kontranews για τη Novartis δήλωσε ότι “δεν δικαιούμαι και δεν πρέπει να γνωρίζω τίποτα για την εισαγγελική έρευνα που γίνεται, διότι γίνεται με απόλυτη μυστικότητα με βάση τους κανόνες της Ποινικής Δικονομίας. Επομένως, σχετικά με αυτή την πληροφορία, εγώ δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω. Όμως, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η έρευνα προχωράει σε όλα τα επίπεδα, να είμαστε όλοι σίγουροι ότι καμία έρευνα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλες θα φτάσουν και θα ολοκληρωθούν και όλοι θα δώσουν λόγο για τα έργα και τις πράξεις τους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ