Το “καρφί” του Ξυδάκη για τον Καμμένο μέσω Realfm: Ο Πρωθυπουργός εκφράζει την εθνική γραμμή, τα υπόλοιπα είναι κακοφωνίες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ. «Μερικές αποφάσεις του ΣτΕ προβληματίζουν με τη λογική τους. Όσον αφορά την περίπτωση του ΕΦΚΑ, θα πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί η απόφαση, καθώς είναι παρακινδυνευμένο να σχολιάζουμε διαρροές. Αν πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις του ΣτΕ που υπεισέρχονται σε ρυθμιστικές λεπτομέρειες του δημόσιου βίου, είναι υπερβολές».

Παράλληλα ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «η ενοποίηση των ταμείων είναι ένα γιγάντιο εγχείρημα το οποίο είχε τουλάχιστον τεθεί θεωρητικά ήδη από τη δεκαετία του 90 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η μνημονιακή δέσμευση ήταν μια ενοποίηση ταμείων αλλά δεν έγινε. Ωστόσο αυτό που έγινε σε μεγάλο βαθμό έπρεπε να γίνει. Το θέμα είναι ότι μια τεράστια μεταρρύθμιση που έγινε καλώς ή κακώς -θα το εξετάσουμε ιστορικά- λειτούργησε -για κάποιους λειτουργεί θετικά και κάποιους άλλους τους πιέζει-. Αν καταρριφθεί ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη; Η κυβέρνηση θα αναλάβει να πει ενώπιον της κοινωνίας ότι όλα είναι στον αέρα και θα πάμε να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή; Δεν μπορείς να διαλύεις ένα οικοδόμημα, αφού έχει δουλέψει ήδη δύο χρόνια. Η κυβέρνηση θα πρέπει να “σπάσει” το κεφάλι της για να βρει λύσεις»

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής. Αυτά είναι δογματικά ζητήματα στα οποία μου κάνει εντύπωση, πως υπεισέρχεται και κάνει μια διευρυμένη υπερερμηνεία του Συντάγματος για να καταλήξει πως θα είναι η διδακτέα ύλη».

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τη στάση που κρατάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια εθνική γραμμή στα μείζονα θέματα, δεν έχουμε θεαματικές αλλαγές από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και την εκφράζει ο επικεφαλής που είναι ο Πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι παραφωνίες και κακοφωνίες. Καμιά φορά οι κακοφωνίες και οι λεονταρισμοί μπορεί να είναι υπερβολές και οι διαρκείς απαντήσεις, στις φραστικές προκλήσεις από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι επιβλαβείς. Χρειάζεται σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση καθώς μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Είναι μια γεωπολιτική αναταραχή που κρατάει εδώ και πέντε με έξι χρόνια».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Συριακό και τα όσα έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε πως «δεν γίνεται να κάνει διπλωματία μέσω των social media».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ