Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μητσοτάκη: Βρίσκεται στον πυρήνα του σκανδάλου Novartis και της προσπάθειας συγκάλυψής του – BINTEO

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του κ. Γεωργιάδη, στην οποία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατακραυγή των τελευταίων ημερών παραδέχεται ότι έχει ήδη καταθέσει την παραίτηση του στον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Καταρχάς να σημειώσω ότι αυτή η κίνηση αν και ομολογείται καθυστερημένα είναι καλοδεχούμενη όμως οφείλω ταυτόχρονα να πω από μόνη της κατεδαφίζει το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κων Σαμαρά Βενιζέλου, Λοβέρδου περί σκευωρίας. Οι πιέσεις εξάλλου που ασκούνται και από πρόσωπα του συντηρητικού χώρου για την παραίτηση του κου Γεωργιάδη συνηγορούν υπέρ αυτού» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, είπε, το γεγονός ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον».

«Η στάση του αυτή αποδεικνύει απολύτως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis όπως η ίδια η εταιρεία τον χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017 αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του. Είναι λοιπόν πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Novartis θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι καθημερινά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που ανακοινώνονται ότι η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης και επομένως, όπως είπε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και για την κατάθεση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο θα εμπεριέχει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για την μεταμνημονιακή περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 27ης Απριλίου».

«Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018, που θα συζητηθούν στο eurogroup της 21 Ιουνίου, όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος επίτροπος κος Μοσκοβισί» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν».

Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών, είπε, θα πραγματοποιηθεί στις πέντε το απόγευμα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ