Βορίδης στον Realfm 97,8: Η κίνηση Τζανακόπουλου δεν είναι απλώς παράτυπη, κάτι μας λέει

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

“Ποτέ δεν είμαι βιαστικός, περιμένω πάντα να δω. Αλλά οφείλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα που μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και ίσως προϊδεάζουν. Χθες, μαθαίνω ότι ο κ. Τζανακόπουλος πήγε να ενημερωθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δικογραφία. Δεν κατάλαβα τι είναι αυτό, και από που προβλέπεται; Και από που έως που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δικαίωμα να ενημερώνεται; Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει μια διάταξη στο Σύνταγμα, η διάταξη του άρθρου 86 παράγραφος 2, εδάφιο Β, που λέει ότι όταν στα πλαίσια διενεργούμενης προανακριτικής εξετάσεως ή προανακρίσεως ανακύψουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα τότε ο εισαγγελέας οφείλει να το διαβιβάσει τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή. Δεν ξέρω ότι καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για ενημέρωση. Δεν ξέρω αν ήταν ενημέρωση, τι είπαν, αλλά ξέρω ότι δεν έπρεπε να είναι εκεί. Ο εισαγγελέας έπρεπε να του πει περάστε έξω” δήλωσε.

“Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει το διαβιβαστικό, δεν λαμβάνει γνώση της δικογραφίας, ούτε την κρισιολογεί. Ούτε έχει απόψεις επ’αυτής. Αντ’αυτού έγιναν συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό και μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί. Με ποια αρμοδιότητα;” τόνισε.

“Αυτό ας πουμε πως είναι απλώς αντιθεσμικό, παράτυπο, αυτό του Τζανακόπουλου όμως δεν είναι απλώς παράτυπο, κάτι μας λέει” είπε ενώ συμπλήρωσε “Εικάζω μεθόδευση και επισημαίνω αυτά γιατί είναι μια πρόγευση αλλά θέλω να δω τη δικογραφία. Κρατώ ότι μου φαίνεται περίεργο να μιλάμε για δωροδοκία του Πικραμμένου;”.

“Ελπίζω αυτός που μίλησε για τρομερό σκάνδαλο να ξέρει τι λέει” κατέληξε. Σε ερώτηση σχετικά με το timing που έρχεται στη Βουλή ανέφερε “Ενδεχομένως, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Είναι εντυπωσιακή η σύμπτωση Τζανακόπουλου, Εισαγγελίας και όλης αυτής της μεθόδευσης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ